İLİŞKİLİ HABERLER
Yağ oranlarına da sınırlama
Yağ oranlarına da sınırlama
* Kırmızı et dönerindeki yağ oranı yüzde 25, beyaz et dönerindeki yağ oranı yüzde 15, tuz oranı yüzde 2'den fazla olmayacak.
* Döner üretiminde nişasta ve nişasta içeren bağlayıcı madde kullanılamayacak.
* Hazırlanan çiğ dönerler 24 saat içinde tüketilmiş olacak.
* Çiğ dönerler 4 derecenin üzerinde muhafaza edilmeyecek ve satışa sunulamayacak.
* Dondurulmuş dönerler -18 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda muhafaza edilmeyecek, raf ömrü 6 ayı geçmeyecek şekilde tüketime sunulacak.
* Döner, "yaprak döner'', "kıyma döner'', "karışık döner'' olarak piyasaya sunulabilecek.
Yayın tarihi: 6 Temmuz 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/06//haber,AFE7DE48A2E6401492DF9721B66FBFA8.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.