Hamilelik döneminde anne adayının yediği elmanın, bebeği astımdan koruyabileceği belirtildi. Hollandalı ve İskoç bilim adamları yaklaşık 2 bin hamile kadının beslenme biçimlerini izledi. Araştırma sonucunda bin 253 bebeğin akciğer işlevleri kontrol edildi. Utrecht Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırma sonucunda; hamilelikte annesi elma yemeyen 145 çocuğun, 5 yaşlarına geldiğinde astıma yakalandığı görüldü. Araştırma ayrıca, hamilelik sırasında balık yemenin, çocuklarda egzamaya yakalanma olasılığını azalttığını gösterdi. Haftada bir kez ya da daha fazla balık tüketen hamilelerin çocuklarında, diğerleriyle kıyaslandığında egzama riskinin yüzde 43 daha az olduğu belirtildi.
Yayın tarihi: 5 Temmuz 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/05/gny/haber,ADEEA822BF9A437A8AF924805485B605.html
Tüm hakları saklıdır.