Gazetenin ekinde Osmanlı mutfağının büyük ustalarının tariflerinden alıntılar yapılıyor.
Türk yemeği Yunanistan mutfağında
Yunan TA NEA gazetesi özel ekini Osmanlı mutfağına ayırdı..
Türk yemekleri her yerde olduğu gibi Yunanistan'da da takdirle karşılanıyor. Son 10 yıl içinde Atina ve Selanik gibi kentlerde açılan bir çok Türk lokantası oldukça rağbet görüyor. TA NEA gazetesi ise hafta sonu 195 sayfalık özel ekini bütünüyle Osmanlı Mutfağına ayırdı. 99 ayrı Osmanlı yemeği tarifinin yer aldığı "İstanbul'da Saray Mutfağı" adı altındaki dergide envai çeşit çorbalar, etli yemekler, pilavlar, hamur işleri, balık, sebze, salata, yumurta çeşitleri, tabii ki çeşitli tatlı ve şerbetler ve son olarak macunların tarifleri yer alıyor.
YEMEK KÜLTÜRLERİ YAKIN'
Marianna Gerasimou, Osmanlı yemeklerine duyduğu yakın ilginin, yemek tariflerini incelemesinden kaynaklandığını yazıyor. Osmanlıların Orta Asya'dan getirdiği yemek çeşitlerinin 1453'te İstanbul'u fethettikten sonra Bizans'a özgü yemek çeşitleriyle yoğrulduğuna kanaat getiren Gerasimou, ekin ilk sayfasında Culinary Cultures of the Middle Eeast Prof.'ü Bert Franger'in şu sözlerine yer veriyor: "...Türkler ve Yunanlılar, bu iki ezeli rakip, birbirlerine duydukları düşmanlığı karşılıklı olarak bir ihtiyaç olarak görmelerine rağmen; yemek çeşitleri, adet ve yemek kültürleri zannedildiğinden çok daha fazla birbirine benziyor ve paylaşıyorlar.."
Yayın tarihi: 18 Haziran 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/18//haber,49C0816576F3408FBE4932840B582EB6.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.