Şu an
16 Haziran 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
16 Haziran 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Adile Sultan Sarayı'nın bahçesi, olağanüstü bir manzaraya sahip.
'Sultan'lara yaraşır bir yemek
Milli Eğitim'e bağışlanarak Kandilli Kız Lisesi adını alan Adile Sultan Sarayı, restore edildi. Boğaz'a tepeden bakan bahçeleri ve çimlerin üzerine kurulu şık masalarıyla ayrıcalıklı bir restorana dönüşen mekânın işletmecisi Boğaziçi Borsa. ...
Yaşam dosyaları
Sınav Stresinden Kurtulma Yolları
- Çok mu çalışmalı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen dinlenmeli mi?- Aileler stresli çocukları...
'Bir ömrü paylaşmaya var mısın?'
Evlilik yolunda ilk adımı attınız ve sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirmeye karar verdiniz......
Kansere umut
Kemoterapi, radyoterapi gibi klasik tedavi yöntemlerinin iyileşme sağlamadığı hastalar için yeni bir umut olan gen tedavisi dünyada sadece Çin'de uygulanıyor....
Beğendiklerim
Boğaz'ın en güzel manzaralı noktasına yapılmış 19. yüzyıl Osmanlı sarayının yemyeşil bahçelerinde oturup, en iyi şaraplar eşliğinde son derece kaliteli yemekler tadarken, insan, İstanbul'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu fark ediyor. ...
İki karpuz her zaman bir koltuğa sığmaz
Günümüzde pek çok işletme hem kafe, hem restoran, hem de pastane gibi çalışıyor. Nişantaşı'ndaki Backhaus da bunlara bir örnek. Ancak birden çok kimliği tek mekânda başarıyla yaşatmak hiç de kolay değil. Restoran restorana benzerdi bir zamanlar; kafe de kafeye. ...
Dergi formatında ödüllü mönü
Bir ülkenin mutfağı, büyük otel restoranlarının mönü ve hizmet anlayışından büyük ölçüde beslenir. Mövenpick'teki AzzuR Restaurant da ödüllü mönüsü ve servisiyle örnek teşkil ediyor. Büyük otellerin restoranları genellikle ağızlarının tadını bilenlerce pek tercih edilmez. ...
Altın mönülü mekân
İstanbul gibi bir metropolde mekânların uzun ömürlü olmaları zor. Konsept, mönü ve isim değişikliğiyle mekânların hep 'yeni' kalmasını sağlamaksa yaratıcılık ve işletmecilik gerektiriyor. İzzet Çapa'nın sahibi olduğu Banlieue Gold bu tür mekânlara örnek. ...
Mardin'in lezzet konağı
Mardin mutfak kültürünün başarılı temsilcisi Cercis Murat Konağı, yerli ve yabancı turistlerin bildiği bir mekân. Soğanlı yoğurt çorbası, kimyonlu nohut köftesi, Süryani usulü içli köfte, mahlepli patlıcanlı pilav gibi pek çok yöresel lezzeti bir arada tatmak mümkün. ...
'Cadde'de balık
İstanbul'un yeme içme dünyasında en önemli yenilikleri yapan restoranlar, İstanbul'un Anadolu yakasında yoğunlaşıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nin yanı başındaki Doğa Cadde de bu mekânlardan biri. Yenilebilir otlar özenle, bol suda azar azar, özellikleri, dirilik ve renkleri kaçmadan, kısa süre ...
Günün her saatinde Boğaz manzarası
Garga, sabahtan gecenin çok geç saatlerine kadar değişik konseptlerde hizmet veren yeni tip mekânlardan. Değişen saatlere göre bu katlar kahvaltı salonu, restoran ya da kulüp olarak değerlendiriliyor . Geçtiğimiz hafta içinde bir akşam Arnavutköy'de oturmuş keyifle yemeğimi yerken, köprünün tüm ...
Bağdat Caddesi'nde 'et ve dahası' var
İstanbul'daki yeme içme ve eğlence mekânlarının büyük kısmı Avrupa yakasında bulunuyor. Ancak lezzet avcıları ve özellikle kırmızı et sevenler için Bağdat Caddesi'nde yeni bir mekân var: Et'n More. İstanbul'un Avrupa kesiminde oturanlar Anadolu yakasına genellikle taşra gözüyle bakar. ...
Yaylalardan pastanelere transfer
Ekmek parası için Rusya'ya, Polonya'ya gidip pastacılık mesleğini öğrenerek dönen ve Türkiye'de bu işin yayılmasını sağlayan Hemşinlilerin çileli yolculukları, Gurbet Pastası kitabına konu oldu. Anadolu'nun ilk göç eden toplumu olarak bilinir Hemşinliler. ...
'Kayık'ta balık
Ege'nin lezzetlerini Haliç kıyısına taşıyan Le Caique Cibali, taze balıklarının yanı sıra değişik mezeleriyle de iddialı. Cibali'deki yerinde müdavim kitlesini oluşturan Le Caique, bu yaz Bodrum şubesini de hizmete açıyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
Çilek rüyası
Serinleten içecekler
Mutfakta yine Ece var
Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar
Küçük bir gurme cenneti
'Eşkili' Maraş yemekleri
Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da
Tarsus mutfağını keşfedin
Yazarlar
Filiz Akın
Ali Poyrazoğlu
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Metin Kalkavan
Atilla Dorsay
Alışveriş
Dikkat edin, dayanamayıp yiyebilirsiniz
Son günlerde her yerde iştah açıcı bir pastaneyi andıran, sabun dükkânları açılıyor. Bu dükkânlarda satılan doğal ...
Parklar eve taşındı
Oyun evleri, kaydıraklar, salıncaklar, piknik setleri, şişme havuzlar ve daha neler neler... ...
Yeşilliklere serilme zamanı
Çimenlere yayılıp ızgaraları yakmanın zamanı geldi. Peki, piknik malzemeleriniz hazır mı? Sepetten portatif ocaklara, ...
Spor
Lincoln savaşı
Brezilyalı'nın sitesine G.Saraylılar "Burada kral olursun. Bizi Taffarel'e sor" diye mesaj atıyor Fenerliler "19 ...
Coca Cola çocuğu
Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Colin Kazım Richards, bir taraftarın Coca Cola'dan kazandığı paranın kullanımıyla Brighton'a ...
Kartal'ın eli bomboş!
Colin Kazım'ı elinden kaçıran Beşiktaş'ın İngiltere heyeti, dün eli boş İstanbul'a döndü. ...
Cuma
Kare As Limonata
Sıcak yaz günlerinin geleneksel içeceği limonata, son yıllarda en lüks kafelerin mönüsüne girdi. ...
Mis gibi sabunlar
Dışarıdan bakınca pastaneyi andıran sabun mağazaları dört bir yanı sardı. Buralarda satılan birbirinden hoş kokulu ...
Plaj yolları gözüktü
Bikini ve mayo alışverişini tamamlamış olabilirsiniz. Peki plaj çantanızı hazırladınız mı? Bu yıl plaj havlusu yerine ...
Dünya
Filistin bölündü
Filistin'i oluşturan iki bölgeden birinde kontrol artık tamamen Hamas'ın elinde. Batı Şeria'da ordu ve polisin bağlı ...
Fransa 'bu zirvede' bloke etmeyecekmiş
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yol açtığı Türkiye-AB tartışmaları sürüyor. ...