kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ak Emeklilik ve Aviva gücünü birleştirdi, pazarda lider oldu

Ak Emeklilik ve Aviva birleşiyor. Birleşmeden doğan yeni şirket, emeklilik sektöründe 573 milyon dolarlık fonla birinci, hayat sigortasında ilk çeyrek primine göre 30 milyon dolar ile üçüncü konumda..
Ak Emeklilik ile Aviva Hayat Emeklilik birleşme anlaşması imzaladı. Sabancı Holding iştiraklerinden Ak Sigorta'nın yüzde 99.4'üne sahip olduğu Ak Emeklilik ile İngiliz sigorta şirketi Aviva Plc'nın Türkiye'deki şirketi Aviva Hayat Emeklilik'in birleşme anlaşmasının imza töreninde konuşan Aviva Avrupa Başkanı Tidjane Thiam, birleşmeden doğan şirketin, önemli büyüme potansiyeline sahip Türkiye'de lider olacağını söyledi. Thiam, "Aviva'nın satış gücü, Ak Emeklilik'in deneyimi, Akbank'ın ağı ve Sabancı Topluluğu'nun yerel deneyimi ile birleşmesi büyüme için güçlü bir sıçrama tahtası oluşturacak" dedi. Thiam, yıl sonunda tüm yasal gerekliliklerin sonuçlandırılacağını belirtti. Gelecekte başka satın almalar olup olmayacağına ilişkin tahminde bulunmanın zor olduğunu kaydeden Thiam, iki basamaklı oranlarda büyüme öngördüklerini ve çıkacak fırsatları değerlendirebileceklerini aktardı.

2012 HEDEFİ 1 MİLYAR $
Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu da, yeni şirketin, yönettiği 573 milyon dolarlık fon ve yüzde 25'lik pazar payı ile emeklilik sektörünün lider konumuna yerleştiğini, aynı zamanda toplam prim üretiminde ilk çeyrekte 30 milyon dolar ve yüzde 11'lik pazar payı ile hayat sigortasında üçüncü sıraya yükseldiğini anlattı. Kozanoğlu, "Bu birleşik şirket, 2012 yılında, toplam yıllık prim ve katkı payı tutarı bakımından 1 milyar dolara ve toplam fon büyüklüğü bakımından da 4 milyar dolara ulaşacak."