Yüksek tansiyonum var diye tuzu azalttılar ama ne yediklerimin ne de yaşamın tadı tuzu kalmadı. Daha fazla bu rejimi sürdürebileceğimi düşünmüyorum. Ara sıra kaçamak yapıp biraz tuzlu yememin bir zararı olur mu? Çok fazla tuz ve içindeki sodyum, herkesin sağlığını riske atar. Sodyum; su tutulmasına sebep olup kanın hacminin fazlalaşmasına ve bunu dolaştıracağım diye kalbin çok çalışıp zorlanmasına sebep olur. Zamanla ortaya çıkan yüksek tansiyon, damar duvarlarında hasara yol açarak damar tıkanıklıklarına zemin hazırlar. Bu da kalp krizi ve felç riskinin yükselmesi demektir. Yapılan bazı araştırmalara göre; çok tuzlu yemek, insanları mide kanserine karşı hassas hale getiriyor. Yüksek miktardaki sodyum, midenin koruyucu tabakasına zarar vererek hastalığın ortaya çıkma riskini artırıyor. Araştırmacılar, sodyum ile kemik erimesi arasında da bir ilişkiyi ortaya çıkarmışlardır. Sodyum, vücuttaki kalsiyum miktarının azalmasına sebep olarak kemik erimelerine ve kırıklara yol açabiliyor. Tuzlu yemek; tatlı olmakla birlikte, azaltılması ile önünüzde uzanacak sağlıklı bir yaşam daha tatlıdır.
Bugünkü Tüm Yazıları
Tuzsuz yaşamın tadı olur mu?
Yayın tarihi: 5 Haziran 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/05/gny/haber,EB975352834A406D80487C5B1B8D8090.html
Tüm hakları saklıdır.