Şu an
2 Haziran 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
2 Haziran 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Dergi formatında ödüllü mönü
Büyük otellerin restoranları genellikle ağızlarının tadını bilenlerce pek tercih edilmez. Oysa yeme içme dünyamız büyük otellere çok şey borçludur. 1955'te açılan ilk beş yıldızlı otelimiz Hilton'dan bu yana, birçok büyük otel, başta servis sektörü ve mutfak teknolojileri olmak üzere birçok yeniliğin öncüleri oldular. Geçtiğimiz günlerde yiyecek içecek sektörünün nabzını tutan Gastronomi dergisinin, gelenekselleşen mönü yarışmasında yüzlerce mönü arasından beş yıldızlı Mövenpick Otel'in içinde yer alan, AzzuR Restaurant'ın mönüsünü Jüri Büyük Ödülü'ne layık gördüğünü okudum; restoranı ve mönüsünü görmek, yemeklerini tatmak için geçen hafta bir öğlen buraya gittim. Mövenpick, Maslak'ta. Giriş katında yer alan restoran fazla büyük değil. Salona serpiştirilmiş kırmızı abajur lambalar aydınlık ve ferah mekâna renk vermiş. İş yemekleri için tercih edilen bir mekân. Restoranın baş aşçılığını ise 22 yıllık meslek yaşamının Türkiye öncesi dönemini Avrupa'nın Michelin yıldızlı restoranlarında geçiren, 13 yıldan beri de ülkemizde çalışan, Alman şef Maximilian J.W. Thomae sürdürüyor. Merak ettiğim ödüllü mönü de onun eseri.
Yaşam dosyaları
'Bir ömrü paylaşmaya var mısın?'
Evlilik yolunda ilk adımı attınız ve sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirmeye karar verdiniz......
Kansere umut
Kemoterapi, radyoterapi gibi klasik tedavi yöntemlerinin iyileşme sağlamadığı hastalar için yeni bir umut olan gen tedavisi dünyada sadece Çin'de uygulanıyor....
İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü paneli
9-22 nisan tarihleri arasında kutlanan İnternet Haftasi nedeniyle İstanbul Üniversitesinde "İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü" hakkında bir panel düzenlendi....
Altın mönülü mekân
İstanbul gibi bir metropolde mekânların uzun ömürlü olmaları zor. Konsept, mönü ve isim değişikliğiyle mekânların hep 'yeni' kalmasını sağlamaksa yaratıcılık ve işletmecilik gerektiriyor. İzzet Çapa'nın sahibi olduğu Banlieue Gold bu tür mekânlara örnek. ...
Mardin'in lezzet konağı
Mardin mutfak kültürünün başarılı temsilcisi Cercis Murat Konağı, yerli ve yabancı turistlerin bildiği bir mekân. Soğanlı yoğurt çorbası, kimyonlu nohut köftesi, Süryani usulü içli köfte, mahlepli patlıcanlı pilav gibi pek çok yöresel lezzeti bir arada tatmak mümkün. ...
'Cadde'de balık
İstanbul'un yeme içme dünyasında en önemli yenilikleri yapan restoranlar, İstanbul'un Anadolu yakasında yoğunlaşıyor. Caddebostan Kültür Merkezi'nin yanı başındaki Doğa Cadde de bu mekânlardan biri. Yenilebilir otlar özenle, bol suda azar azar, özellikleri, dirilik ve renkleri kaçmadan, kısa süre ...
Günün her saatinde Boğaz manzarası
Garga, sabahtan gecenin çok geç saatlerine kadar değişik konseptlerde hizmet veren yeni tip mekânlardan. Değişen saatlere göre bu katlar kahvaltı salonu, restoran ya da kulüp olarak değerlendiriliyor . Geçtiğimiz hafta içinde bir akşam Arnavutköy'de oturmuş keyifle yemeğimi yerken, köprünün tüm ...
Bağdat Caddesi'nde 'et ve dahası' var
İstanbul'daki yeme içme ve eğlence mekânlarının büyük kısmı Avrupa yakasında bulunuyor. Ancak lezzet avcıları ve özellikle kırmızı et sevenler için Bağdat Caddesi'nde yeni bir mekân var: Et'n More. İstanbul'un Avrupa kesiminde oturanlar Anadolu yakasına genellikle taşra gözüyle bakar. ...
Yaylalardan pastanelere transfer
Ekmek parası için Rusya'ya, Polonya'ya gidip pastacılık mesleğini öğrenerek dönen ve Türkiye'de bu işin yayılmasını sağlayan Hemşinlilerin çileli yolculukları, Gurbet Pastası kitabına konu oldu. Anadolu'nun ilk göç eden toplumu olarak bilinir Hemşinliler. ...
'Kayık'ta balık
Ege'nin lezzetlerini Haliç kıyısına taşıyan Le Caique Cibali, taze balıklarının yanı sıra değişik mezeleriyle de iddialı. Cibali'deki yerinde müdavim kitlesini oluşturan Le Caique, bu yaz Bodrum şubesini de hizmete açıyor. ...
Egzotik Fas İstanbul'a taşınıyor
24-30 Nisan tarihleri arasında Çırağan Palace Kempinski farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Arap, Afrika ve Güney Avrupa kültürlerini bir arada bulunduran Fas'ın büyülü dünyası İstanbullularla buluşacak. ...
Çilek rüyası
En sevilen meyvelerin başında gelen çileğin zamanı başlıyor. Bir zamanlar bahar meyvesi olarak bilinen çilek artık her daim tezgâhlarda kendine yer bulsa da her şey vaktinde güzeldir. Bu meyvenin cezbedici lezzetine kapılan Barcelo Eresin Topkapı Hotel de bir haftasını çileğe adamış. ...
Serinleten içecekler
Son yıllarda ülkemizde oluşan kahve kültürü hızla genişlemeye devam ediyor. Bu 'gelişme'nin sorumlularından Gloria Jean's Coffees de sıcak günler için serinletici ve egzotik tatlar hazırlamış. Bunlardan ilki Hula Cooler; üzeri krema ile örtülmüş tatlı ananasın, keskin limonun ve sütün karışımından ...
Diğer Gurme Haberleri
Mutfakta yine Ece var
Nohut yerine fıstık pirinç yerine karnabahar
Küçük bir gurme cenneti
'Eşkili' Maraş yemekleri
Anadolu'nun bütün lezzetleri İstanbul'da
Tarsus mutfağını keşfedin
Balık bizim, Denize ne?
50 yıl sonra yeniden Çin restoranı
Ot deyip geçmeyin
Yazarlar
Filiz Akın
Atilla Dorsay
Refik Durbaş
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Ali Poyrazoğlu
Alışveriş
Yeşilliklere serilme zamanı
Çimenlere yayılıp ızgaraları yakmanın zamanı geldi. Peki, piknik malzemeleriniz hazır mı? Sepetten portatif ocaklara, ...
Evin en sevimli odası
Mobilyasından perdesine, duvar kâğıdından halısına kadar tam takım dekore edilebilen bebek odalarındaki ürünler, ...
Baharda eviniz de canlansın
Baharın gelmesiyle ev boyatma telaşı da başladı. Duvarlarını boyayıp yaşadığı mekâna renkli bir görüntü katmak ...
Spor
Yenelim bitirelim
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye, bu akşam Bosna Hersek deplasmanında kritik bir maça çıkıyor. ...
Evlattan sağlam dönüş
Ertuğrul Sağlam, futbolcuyken 2000 yılında ağlayarak veda ettiği Beşiktaş'a teknik direktör olarak geri döndü. ...
''Sınırsıza karşıyım''
Federasyon dünkü toplantısında sınırsız yabancı futbolcu konusunda karar alamadı. Ulusoy sınırdan yana tavır koydu. ...
Cuma
Piknik
Piknik sepetlerini hazırlamanın zamanı geldi! İster asırlık çınarların altında, isterse denize nazır olsun, tüm piknik ...
Cannes'dan televizyona
Cannes Film Festivali'nde gösterilen, 33 yönetmenin çektiği Herkesin Kendi Sineması, bu hafta CNBC-e'de yayınlanacak. ...
Siyahın adı, kırmızının tadı!
Gardırobunuza baktığınızda belli renkler ağırlıktaysa, o renkler stilinizi yansıtıyor demektir. ...
Dünya
ABD Savunma Bakanı: 50 yıl daha Irak'tayız
Irak'tan 2008'de çekileceği söylenen ABD, Güney Kore'dekine benzer bir plan uygulayacak... ...
Bush'tan Talabani'ye yardım sözü
ABD Başkanı George W. Bush, tedavi için ülkede bulunan Irak Devlet Başkanı Talabani ile Beyaz Saray'da buluştu. ...