kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumartesi SABAH 
Gurme
Dergi formatında ödüllü mönü
Büyük otellerin restoranları genellikle ağızlarının tadını bilenlerce pek tercih edilmez. Oysa yeme içme dünyamız büyük otellere çok şey borçludur. 1955'te açılan ilk beş yıldızlı otelimiz Hilton'dan bu yana, birçok büyük otel, başta servis sektörü ve mutfak teknolojileri olmak üzere birçok yeniliğin öncüleri oldular. Geçtiğimiz günlerde yiyecek içecek sektörünün nabzını tutan Gastronomi dergisinin, gelenekselleşen mönü yarışmasında yüzlerce mönü arasından beş yıldızlı Mövenpick Otel'in içinde yer alan, AzzuR Restaurant'ın mönüsünü Jüri Büyük Ödülü'ne layık gördüğünü okudum; restoranı ve mönüsünü görmek, yemeklerini tatmak için geçen hafta bir öğlen buraya gittim. Mövenpick, Maslak'ta. Giriş katında yer alan restoran fazla büyük değil. Salona serpiştirilmiş kırmızı abajur lambalar aydınlık ve ferah mekâna renk vermiş. İş yemekleri için tercih edilen bir mekân. Restoranın baş aşçılığını ise 22 yıllık meslek yaşamının Türkiye öncesi dönemini Avrupa'nın Michelin yıldızlı restoranlarında geçiren, 13 yıldan beri de ülkemizde çalışan, Alman şef Maximilian J.W. Thomae sürdürüyor. Merak ettiğim ödüllü mönü de onun eseri.