kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fettah Tamince, bir süre önce yargı kararı ile iptal edilen Larapark Projesi'yle ilgili, "Bizim A, B, C planlarımız her zaman vardır. Belki Larapark'ı da Second Life'ta kurarım" dedi.

Salgına dönen Second Life'ta Maldivler büyükelçilik açtı

* Second Life, merkezi San Francisco'da bulunan Linden Lab. adlı şirket tarafından 2003'te kullanıma sunuldu. Bu oyuna dahil olmak üzere aylık 9.95 dolar abonelik ücreti yatırmak gerekiyor. İsteyen bir defada 225 dolar ödeyerek limitsiz üye olabiliyor.

* Second Life dünyasının Linden dolar (L$) adı verilen bir para birimi bulunuyor. Kazanılan para PayPal adı verilen ve gerçek hayatta online para transferi yapan bir şirket üzerinden yine gerçek hayatta sahip olunan bir hesap numarasına Amerikan doları olarak aktarılabiliyor.

* 3 boyutlu sanal bir ortam olan bu alanda 'avatar' olarak adlandırılan sakinler yaşıyor. Bilgisayar kapalı iken bile oyun devam ediyor.

* Bir çok şirketin ofis açtığı Second Life'ta İngiliz haber ajansı Reuters, muhabirlerinden birini gerçek dünyaya oyun içinden haber vermekte görevlendirdi ve özel bir web sitesi kurdu. Hint Okyanusu'ndaki Maldiv Adaları da Second Life'ta ilk büyükelçilik açan ülke oldu.