Ankara'da El Kaide operasyonu
Ankara Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda, radikal dinci bir örgüte mensup 8 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü Ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen bir gruba yönelik dün gece çeşitli semtlerde operasyon gerçekleştirdi.
Operasyon kapsamında 8 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerle birlikte
örgütsel doküman ile bilgisayar malzemeleri de ele geçirildi.
Soruşturmanın diğer illerle bağlantılı devam ettiği kaydedildi.
EL KAİDE'NİN UYUYAN HÜCRESİ
İstanbul'da, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla dün gözaltına alınan zanlılardan 7'si serbest bırakıldı. Sorguları devam eden 8 kişinin ise El Kaidenin Türkiye'deki "uyuyan hücresi" oldukları öne sürüldü. Bu kişilerin Afganistan ve Pakistan'a gidip geldikleri, kendilerini kamufle ederek örgütten talimat bekledikleri tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sürekli Afganistan ve Pakistan'da gidip gelen bir gurubu takibe aldı. Yapılan incelemede bu kişilerin El Kaide örgütünün Türkiye'deki koordinasyonlarını sağladıkları belirlendi. Birbirleriyle sürekli irtibat halinde oldukları halde her biri farklı ilçelerde oturan şahıslar, MİT ve İstihbarat birimleri tarafından 8 ay süresince aralıksız olarak takibe alındı. Yapılan takipte zanlılarından bazılarının örgütün uyuyan hücresi oldukları tespit edildi.
Yapılan çalışmaların ardından Avcılar, Bağcılar, Esenler, Fatih, Ümraniye ve Küçükçekmece ilçelerinde düzenlenen operasyonlarla 15 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda, örgütsel doküman, CD ve bilgisayar ve hard diskleri ele geçirildi.
Emniyette sorgulanan zanlılardan 7'si serbest bırakılırken 8 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
Yayın tarihi: 31 Mayıs 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/31//haber,8FA0D2F509A240B7833645F810E474D2.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.