kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

En İyi Yardımcı Ağaç Oscarı, bende..

NASIL caka ile yürüyorum, Lütfi Kırdar'ı boşaltan kalabalığın arasından.. Hangi küçük dağları, en büyükleri bile ben yarattım.. Kuliste sarılıp öpen öpene.. Millet kutlama sırasına ordan girdi.. Sonra da halkımızla bütünleştik.. Selahattin Duman gelip de görseydi, gerçek sanatçılık neymiş..
Lütfi Kırdar'da düzenlenen dev gecede sahneye çıktım ve ağaç rolü oynadım.. Ağaç.. Bildiğiniz ağaç!..
Keloğlan masalını canlandıran sahneye dekor olarak konan ağaçlardan biri bendim.. Öyle harika oynadım ki, salondaki yüzlerce kişi, beni gerçek ağaç sandı.. Hatta, oyunda Kara Prens rolünü yüklenen Erman Hoca uyardı..
"Aman Hıncal Hocam dikkat et, etrafta fino köpekleri dolaşıyor haa.."
Şimdi nerden çıktı, bu Oscarlık oyun..
Efendim, bizim Ertekin'le Ogan (Soysal), Ortaköy'den usul usul kaybolmaya başladılar birkaç ay evvel.. Birkaç hafta sonra dikkatimi çekti.. Belli gün ve saatlerde yok oluyorlar..
O zaman bu iş zamparalık değil. Öyle takvimli çapkınlık mı olur?..
Biraz sıkıştırdık..
Efendim ÇABA diye bir dernek.. Baştaki Ç, Çocuk.. Ötekileri çözemedim. Çocuklara yardım için bir gece düzenlemiş.. Ünlüleri sahneye çıkaran bir gülmece, eğlenmece gecesi.. Ciddi ciddi oyun yazılmış.. Roller dağıtılmış, provalar başlamış.. Bizimkiler oraya giderlermiş..
Vallahi Ogan'ı anladım da, Ertekin'i böylesi bir işin içinde.. Hala aklım almıyor..
Bana "Sen de gel" dediler..
"Gelirim ama sizin kadar boş vaktim yok. Provalara katılamam. Bana sözsüz bir rol versinler, temsil gecesi gelir, sahneye çıkarım" dedim..
Verdiler.. Ağaç rolü..
Temsil öncesi son provaya katıldım, kostümlü olanına..
Bizim Ertekin Zoro olmuş.. Sırtında pelerini ile.. Harika da oynuyor, inanmazsınız..
"Sıradan olmak, ya da olmamak" diye sahneye giriyor.. Shakespeare'in eksiğini tamamlayarak.. Sıradan olabilir mi Ertekin hiç.. "Ben Zoro.. Çocuklar için bir şeyler yapmaya geldim buraya.. Bana da rol verin" diyor.. Öldüm gülmekten..
ÇABA'yı sevdim.. Çocuklar için işi gücü bırakıp, aylardan beri bu gece için çalışan, hemen hepsi ünlü iş adamı, iş kadını dostlarımı daha da sevdim.. 100'e yakınlar. Adlarını yazmaya kalksam, köşe telefon rehberine döner..
Çocuklar adına teşekkürler hepsine..
Gecenin sloganını siz de kazıyın bir kenara..
"Çocuklar için çabalayın!.."