kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Babalar çocuklarına ilgisiz

Yeni Haber
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Sosyal Pediatri Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen "Babaların Çocuk Bakımına Katılmasını Etkileyen Faktörler" konulu çalışma, babaların çocuk bakımına katılımının iyi düzeyde olduğunu ortaya çıkardı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Akşit, çalışmanın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlıklı Çocuk Polikliniği'nde izlenen 147 ve İzmir Bayraklı AÇSAP merkezinde izlenen 6 ay ile 3 yaş arasındaki 46 çocuğun babaları üzerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Araştırma neticesinde babaların çocukla ilgilenme süresinin günde ortalama 2 saat olduğunu belirten Prof. Dr. Akşit, "Çocuk sayısı arttıkça ve yaş ilerledikçe babaların çocuklarına gösterdikleri ilginin daha da azaldığı görülmüştür." diye konuştu.

Çocuk bakımı ve yetiştirilmesinde babaların da aktif rol alması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Akşit, "Son zamanlarda çalışan anne sayısının artması, sosyal ve ekonomik koşulların değişmesiyle birlikte babaların da çocuk bakımındaki yeri nispeten artış göstermiştir. Babaların verdikleri yanıtlara göre çalışma yaptığımız populasyonda çocuk bakımına katılımlarının beklenenden daha iyi olduğu görülmüştür." dedi.

Akşit, "Babalara demografik özellikleri ve çocuk bakımındaki rollerini belirlemeye yönelik bir anket uygulandı. Araştırmaya katılan babaların meslek durumuna göre dağılımları incelendiğinde 115'inin memur, 52'sinin işçi, 22'sinin serbest meslek sahibi ve 4'ünün işsiz olduğu görüldü." şeklinde konuştu.