kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hacı Biner (AKP) Sami Tandoğdu (CHP) Salih Gün (CHP) Veli Kaya (AKP) Alim Tunç (AKP)

'Sezer' yumruğu

ANKARA
Anayasa paketi görüşmelerinde, Kandoğan'ın gösterdiği fotoğraf kavga çıkardı. İkisi de doktor olan CHP'li Tandoğdu ile AKP'li Tunç yumruklaştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Sezer' yumruğu
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği Anayasa paketinin Meclis'teki görüşmelerinde yumruk ve tokatlar havada uçuştu. DYP'den ihraç edilen Ümmet Kandoğan'ın Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Erdoğan'ın 19 Mayıs törenlerindeki fotoğrafını göstererek, "Bakın milletin seçtiği Başbakana nasıl kinle ve nefretle bakıyor" demesi kavga çıkardı. Kavgada, özellikle iki doktor milletvekili, AKP'li Alim Tunç ile CHP'li Sami Tandoğdu birbirlerine yumruk attı. Kandoğan'ın ardından kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Kandoğan'ın birçok sözüne katılmalarına rağmen bu makamı yıpratacak sözlerin kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Kandoğan'ın sözlerinin tutanaklardan çıkarılmasını isterken Alptekin, böyle bir yöntem olmadığını belirterek teklifi reddetti.

DOKTOR YUMRUĞU
CHP'li vekiller, Kandoğan'ın üzerine yürüdü. Kandoğan kulise çıkarılırken AKP'li vekillerle CHP'liler birbirine girdi. CHP'nin doktor vekillerinden Sami Tandoğdu ile AKP'li Veli Kaya birbirlerine yumruk attı. AKP'nin doktor vekillerinden Alim Tunç araya girmeye çalışırken Tandoğdu ve CHP'li Salih Gün ile yumruklaştı. CHP'li Ali Rıza Bodur ise önce araya girmeye çalıştı ancak o da yüzüne yumruk yedi. Tandoğdu bir taraftan tekme atarken, Veli Kaya da elindeki cep telefonunu CHP'li Salih Gün'ün kafasına salladı. Kaya'nın tokadı Gün'ün kafasına isabet etti. Oturuma ara verirken, Meclis TV canlı yayını kesti. AKP'li vekillerin korumaya aldığı Kandoğan'ın, kürsüden gösterdiği fotoğraf çoğaltılarak kuliste dağıtıldı.

SEZER'İ ELEŞTİRDİLER
Anayasa değişikliğinin birinci tur görüşmelerinde de tansiyon düşmedi. CHP adına kürsüye çıkan Oya Araslı, "Parlamenter sistemi yozlaştırıyorsunuz" dedi. Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş ise Sezer'i eleştirerek "Bunun neresi parlamenter sistem?'' diye sordu ve "Ülkede bombalar patlayacak ancak cumhurbaşkanı susacak. Cumhurbaşkanı, varsa yoksa 'laiklik elden gitti' diyor" dedi. AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de Sezer'in görev süresinin 16 Mayısta dolduğunu, buna rağmen "Anayasa değişikliği gibi çok önemli bir konuyu veto edemem'' demediğini kaydetti.