kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

En şanslı erkek

Eşi ve bebeğiyle İtalya'ya yerleşen Mehmet Günsür: Şanslıyım çünkü evlendim, baba oldum, başka yere taşındım ve işim dünyayı gezmek..
Marie Claire dergisinden Eda Göklü, aktör Mehmet Günsür ile jüri üyesi olduğu İstanbul Film Festivali'nin bitiminde görüştü. Son haftalarda bir şampuan reklamıyla televizyonda karşılaştığımız 32 yaşındaki güler yüzlü oyuncu, geçen yaz evlendiği belgesel yönetmeni İtalyan eşi Caterina Mongio ile İtalya'nın güneyine yerleşti. Kendini "çok şanslı" olarak kabul eden Günsür, yeni projesinin eve gidip, altı aylık oğlu Ali'nin odasını boyamak; onunla zaman geçirmek olduğunu söyledi.

* M.C.: Ferzan Özpetek ile "Hamam" filminden sonra aynı jürideydiniz.
Bayağı yoğun olduğumuz için ikimiz de İstanbul'da görüşme fırsatı yakaladık, muhabbet ettik. Çünkü Roma'da zor oluyor.

* "Beyaz Gelincik" dizisindeydiniz. Bir anda evlendiniz, diziyi bıraktınız ve çocuk sahibi olup yeniden İtalya'ya yerleştiniz.
Diziyle ilgili anlaşma başından beri öyleydi aslında. Kimsenin bilmediği bir şey o. Biz en başında anlaşırken, çekimler başlamadan önce ben; "Bir sezon olacağım bu dizide" demiştim. Dolayısıyla çıkınca insanlar ani bir karar verdiğimi sandı.

* İtalya'da neler yapıyorsunuz? Serra Yılmaz ile geçen aylarda bir okuma yapmıştınız sanırım.
Evet. Serra ile Orhan Pamuk'un İstanbul kitabından çeşitli pasajları slayt gösterisi eşliğinde okuduk.

'KÖSTEBEKLİK' YAPACAK
* Nobel aldıktan sonra mı?
Evet, Nobel aldıktan sonra... Hâlâ yapmak istiyorlar ama biz henüz bilmiyoruz devam edecek miyiz etmeyecek miyiz. Şimdi festivale gelmeden bir gün önce Sicilya'da bir film çekimim bitti. Adı; 'Se Chiudi Gli Occhi', yönetmeni Lisa Romano. Altı haftadır onu çekiyordum. Bir gün önce bitti, ertesi gün uçağa binip geldim.

* Nasıl bir film?
Bir organ mafyası hikâyesi; tamamen Sicilya'da geçiyor. Bir de paralel başka bir hikâye var; iki genç kız. Biri bu organ mafyası hikâyesi ile bağlantılı ve onların yaptığı bir çılgınlık var. İkisi aynı anda yürüyor.

* Sizin rolünüz ne?
Polisle işbirliği yapan bir oyuncuyu canlandırıyorum. Kılıktan kılığa giriyor. Köstebeklik yapıyor.

İSMİ NEDEN ALİ?
* Altı aylık bir bebeğiniz var. Baba olmak sizi değiştirdi mi?
Bir kere çok şanslıyım; olağanüstü şanslıyım her türlü konuda. Şanslıyım çünkü şu ana kadar olan her şeyden memnunum; baba olmaktan tutun da evlenmeye, başka bir yere taşınma kararı almaya kadar. Güneye taşındık Roma'dan. Fişi çekebileceğim bir yere. Roma'daki ev duruyor. Zaten işimiz dünyayı gezmek olduğu için bir şekilde, o yüzden evin nerede olduğu o kadar önemli değil. Randevuları toplayıp bir haftaya sıkıştırıp Roma'ya gidebiliyorum.

* Adı ne oğlunuzun?
Ali.

* Tek ismi mi var?
Tek isim evet. Japonya'dan Afrika'ya Amerika'dan İskandinavya'ya kadar Ali.
Haberin fotoğrafları