'En sağlıklı Japonlar'
"Japonlar güne soya çorbası içerek ve tofu yiyerek başlıyorlar. Bu da oldukça sağlıklı. Yağsız ve az tuzlu tofu, protein, mineral ve vitamin açısından oldukça zengin. Uzakdoğu ülkelerinde kahvaltı sofralarında mayalı yiyecekler, ekmek, börek gibi hamur işleri tüketilmiyor, böylece yenilenler kolayca sindirilebiliyor. Sabah balık yemek de kızartma olmadığı sürece çok faydalı. Pakistanlıların sofralarından eksik etmediği körinin kansere karşı olumlu etkileri olduğu biliniyor. İçersindeki zerdeçalın karaciğerlerden toksin atıcı bir etkisi var. B Vitamini açısından da zengin. Güne sarımsakla başlamak, sarımsak kanı sulandırdığı için faydalı, ancak yağlı ve kızartma pilavı asla önermiyoruz. Sabah sıcak çikolata ve hamur işi tüketen Fransızlar, daha sonraki öğünleri daha hafif geçiştirdikleri için dengeliyorlar. Ancak erken saatte kruvasan yemek, doymuş yağ oranı açısından sağlıklı değil."
Ender Saraç / Beslenme uzamanı
|