SABAH - 'Her şeye tuz atmaya bayılıyorsunuz'
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Her şeye tuz atmaya bayılıyorsunuz'
'Aşk olmadan aş pişmez'
'Her şeye tuz atmaya bayılıyorsunuz'

'Her şeye tuz atmaya bayılıyorsunuz'

- Restorana gelen müşterilerde en çok neye sinirleniyorsunuz?
- Her şeye tuz atmalarına. Yemeği masaya koyar koymaz, tuz, karabiber ne varsa ekliyorlar. Bu, bizim için büyük bir hakaret demektir. Önce koklamalı, tadına bakmalı, sonrasında ihtiyaç varsa gerekli eklemeyi yapmalısınız.

- Makarnaya parmesan eklemek de sizin için hakaret mi?
- Evet, o bile. Çünkü belki makarna zaten yeterince lezzetli. Bunu tadına bakmadan kimse anlayamaz.

- Başka yapmamız gereken bir şey var mı?
- Örneğin çileği herkes üzerine şeker dökerek yemeyi sever. Ancak biliyor musunuz ki doğru zamanda toplanan, iyi cins bir çilek üzerine taze karabiber dökerek yenmelidir. Şimdi garip gelebilir, ama tadarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bir de çilek havyarı var.

-
Çilek havyarı mı?
- Evet puding yapmak için çileği mikserde ezersiniz, dibinde kalan tortuyu da atarsınız. Ama aslında o tortudan çilek havyarı yapmak mümkün.

- Peki daha önce hiçbir Türk yemeğini yurtdışında farklı şekilde kullandınız mı?
- Evet, örneğin burada yaşarken döneri çok seviyordum. İsviçre'ye gittiğimde balık döner yaptım. Ton balığı, kalamar ve farklı balık çeşitlerinden katlar oluşturdum ve döner gibi keserek servis ettim. Enfes oldu, burada da aynısını yapmayı düşünüyorum.

- Dünyada 'nuvel kuzin' (Yeni mutfak akımı) diye akımı olduğunu ve burada onu uygulayacağınızı söylemişsiniz. Biraz bu akımdan bahseder misiniz?
- Sağlıklı beslenmek demek. Besinin değerlerini kaybetmemesi gerekiyor. Her şey mevsiminde yenmeli ve yöresinden getirilmeli. Türkiye bu açıdan çok şanslı. Dağlarınızda muhteşem bir bal, Bolu'da ise inanılmaz peynir çeşitleriniz var. Yurtdışından bir şey getirmenize bile gerek yok. Ama maalesef, "Bu Paris'ten, bu İtalya'dan geldi," demek moda. Topraklarınızda yetişen besinlere biraz daha değer vermelisiniz.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Hangi rakı şişesinde balık olsam?
 'E' harfiyle besleniyoruz
 Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
 Sıla özel mönüsü
 Yemek mucitleri
 'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Gönüllü kültür elçisinden Konya yemekleri...
'Toplum beni değil, ben toplumu değiştirmeliyim'
'Toplum beni değil, ben toplumu değiştirmeliyim'
Avusturya'daki lüks hayatını elinin tersiyle itip Anadolu'da köy...
Festival tarihi açık artırmada
Festival tarihi açık artırmada
Bu yıl programına 237 film sığdıran Uluslararası İstanbul Film...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.