Kabaklı domates
Domateslerin üstünü kapak (kapaklar ayrılmayacak) şeklinde kesip, içini kaşıkla boşaltın. Çıkan içleri doğrayın. Salça, sarmısak ve fesleğeni katıp, hızlı ateşte karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Domates sosuna kabak, pirinç ve peynirin yarısını katıp harmanlayın, domateslerin içine doldurun. Domateslerin kapaklarını kapatıp, üzerlerine kalan peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 4 adet büyük domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (veya 10 yaprak taze fesleğen)
* 1 adet küçük kabak (rendelenmiş)
* 3/4 su bardağı pirinç (haşlanmış)
* 60 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)
|