Lezzet Güneşi
Şehriyeli hindi but kapama Hindi but, soğan, karabiber, defne yaprağı, kakule ve maydanozu düdüklü tencereye yerleştirin. Salçayı bir su bardağı kaynar su ile açın. Salçalı su ve kalan kaynar suyu malzemelerin üzerine döküp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika haşlayın. Zeytinyağı ile arpa şehriye ve taze soğanları ağır ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Hindi budunu alacak büyüklükteki fırın kabına, kavrulan şehriyeyi boşaltın. Biberleri ilave edip, karıştırın. Haşlanan budun suyunu süzüp ayırdıktan sonra, şehriyenin ortasına gömülecek şekilde yerleştirin. Arpa şehriyelerin üzerine, ayırdığınız suyu gezdirin. Kuru nane ile sarmısağı bir kaşık zeytinyağı ile karıştırıp, budun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında suyunu çektirin. Taze nane ve dereotu serpip servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket hindi but * 2 adet büyük boy soğan * 10 adet tane karabiber * 1 adet defne yaprağı * 4 adet kakule * 6 sap maydanoz * 1 çorba kaşığı salça * 6 su bardağı su * 3 su bardağı arpa şehriye * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 1 demet taze soğan * 10 adet yeşilbiber * 1 çorba kaşığı kuru nane * 6 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 demet taze nane * 1/2 demet dereotu
Su muhallebisi Öncelikle sütü, suyu, buğday nişastası ve unla muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi, suyla hafifçe ıslattığınız bir tepsiye dökün. Buzdolabında soğutun. Daha sonra dilediğiniz biçimde dilimleyin. Üzerine gülsuyu gezdirin. Pudraşekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER * 4 su bardağı süt * 3 su bardağı su * 1/2 su bardağı buğday nişastası * 1/2 su bardağı un * Gülsuyu * Pudraşekeri
Kereviz çorbası Rendelenmiş kerevizi, kereviz sapı ve yapraklarını, soğanı iki bardak suda karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaprakların bir kısmını süslemek için ayırın. Unu bir bardak suda açıp, yavaş yavaş kaynayan malzemeye ilave edin. Kalan su ile bulyonu eritin, çorbaya katın ve ateşi kısıp, 5 dakika daha pişirin. Krema ile sirkeyi karıştırın. Krema, peynir, maydanoz ve limon suyunu çorbaya ilave edip, bir kez karıştırın ve kereviz yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER * 2 adet orta boy kereviz * 1 adet büyük boy soğan * 5 su bardağı su * 1 çorba kaşığı un * 1 adet tavuk bulyon * 2 çorba kaşığı krema * 1 tatlı kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı parmesan peyniri *3 sap maydanoz *1 tatlı kaşığı limon suyu
|