|
Kedidili bisküvi
Çırpma kabına tereyağını alın. Üzerine pudraşekerini ekleyin. Özleşene ve tereyağı beyaz bir renk alana dek (yaklaşık 10 dakika) çırpın. Şekerli tereyağına teker teker ve sürekli karıştırarak yumurtaları ilave edin. Yumurtalarla yağ özdeşleştikten sonra elenmiş unu ve vanilyayı ilave edin. Çok fazla yoğurmamaya özen gösterin. Hazırladığınız hamuru, kurşun kalem kalınlığında ucu olan bir sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 3 cm. arayla ve parmak uzunluğunda sıkın. Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik * 150 gr. tereyağı
* 1 su bardağından 2 parmak fazla pudraşekeri
* 3 adet yumurta
* 2 su bardağından 2 parmak eksik un
* 1 kahve kaşığı vanilya
|