|
|
Fırında salamlı patates
Fırın kabının etrafını kesilmiş sarmısak ile ovun ve bir çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, patateslerin üçte birini yayın. Üzerine soğanın ve dörde bölünmüş salam dilimlerinin üçte birini yayın. Üzerine bir çorba kaşığı un, iki çorba kaşığı peynir, karabiber ve kırmızıbiberin üçte birini serpin. Patateslerden başlayarak tüm malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Süt ve kremayı ılıtıp çırpın, muskatı ekleyip, patateslerin üzerine gezdirin. Folyo kağıt ile üzerini kapatıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirin. Folyoyu kaldırıp, üstü kızarana kadar tekrar fırınlayın. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 120 gr. salam (dilimlenmiş, dörde bölünmüş)
* 1/2 kg. patates (soyulmuş ve 3 mm. kalınlığında doğranmış)
* 1 adet büyük soğan (ince halka doğranmış)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 200 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 1 diş sarmısak (ikiye kesilmiş)
* 1/2 kg. süt
* 250 gr. krema
* 1 çay kaşığı muskat n Tuz
|