|
Damla kurabiye
Margarin ile şekerleri kısık ateşte eritip soğutun. Unla birlikte hindistancevizi, mısır gevreği, kıyılmış fındık ve çikolatayı karıştırın. Yağ ve yumurtayı katın. Karışımdan yağlanmış fırın tepsisine tatlı kaşığı ile 5 cm. aralıklarla dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif kızarana kadar 12 dakika pişirin. Tepside soğumaya bırakın.
4 kişilik * 125 gr. margarin
* 50 gr. esmer şeker
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 35 gr. kekun
* 3.5 çorba kaşığı un
* 10 çorba kaşığı hindistancevizi
* 90 gr. mısır gevreği (corn flakes)
* 70 gr. fındık (iri kıyılmış)
* 95 gr. damla çikolata
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
|