Körili ve soyalı dana
Eti şerit halinde doğrayın. Et, soğan (piyaz doğranmış), sarmısak, zencefil, sirke, soya sosu, toz kırmızıbiber, köri ve domates püresini karıştırın. Ilık suda bulyonu eritip, karışıma ilave edin ve kaynatın. Yemeğin suyu kaynayınca ateşi kısın ve kapaksız olarak et yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Mısır ununu 3 çorba kaşığı su ile karıştırıp, ete ilave edin. Yemeğin suyu kalınlaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin. Pilavla servis yapın.
8 kişilik * 800 gr. dana biftek
* 2 adet orta boy soğan
* 1 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı taze zencefil
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 2 tatlı kaşığı soya sosu
* 1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
* 2 tatlı kaşığı köri
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 1.5 su bardağı su (ılık)
* 1 adet et bulyon
* 2 tatlı kaşığı mısır unu
* 3 çorba kaşığı su
|