|
|
|
|
|
|
Ayva Dolması
Malzemeler * 400 gram kuzu ve dana kıyması * 2 tane Ayva * 1 kahve fincanı pirinç * Orta boy 1 adet kuru soğan * 1 çorba kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı soyulmuş iç badem * 2 çorba kaşığı soyulmuş iç Şam fıstığı * 2 çorba kaşığı kuş üzümü * 1 çay kaşığı biberiye * Dörtte bir bağ maydanoz ve dereotu * 1 kahve fincanı içme suyu * 1 çay kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı Pirinci Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın. İç badem ve Şam fıstığının kabuklarını sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra soyun. Tavada tereyağını eritip, soğanı pembeleştirin ve tüm malzemeyi eklerek 5 dakika kavurun. Ayvaları ortadan enine ikiye bölüp içini boşaltın. Ayvanın içine hazırlanan karışımı ekleyin ve orta ısıdaki fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir kapta, daha önce ayrılan ayva dilimlerini içme suyu, 1 dal kıyılmış maydanoz ve tereyağı ile pekmezi 5 dakika sote ederek sos hazırlayın. Pişen ayva dolmasını servis tabağına alın ve dolmanın çevresini pişmiş ayva dilimleriyle süsleyin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|