|
|
|
|
Malzeme ve pişirilen ortam hep aynı
Mahkeme Fırını'nın üretim yeri asla değişmiyor. Çünkü bu ürünlerin lezzetini veren unsurlardan biri de hazırlandıkları ve pişirildikleri ortam. Tuzlu halka, tatlı halka, tuzlu çubuk, tuzlu parmak, tatlı üzümlü ve un kurabiyesi olmak üzere toplam altı çeşit klasik ürünleri var. Bunlar tamamen doğal malzemeden yapılıyor. Hamurları, ortamı sürekli belli bir sıcaklıkta tutulan özel bir odada hazırlanıyor ve belli bir süre dinlendiriliyor. İçindeki malzemelerin ölçüleri ise sır... Bütün ürünler kara fırında pişiriliyor. Mahkeme Fırını, kurabiyelerini başka şehirlerdeki otellere, çeşitli toplantılar için de gönderiyor. "Müdavimleriniz var mı?" diye soruyoruz, Alaattin Kuzencik şöyle yanıtlıyor; "Kimse buradan geçerken girmiyor içeri. Özel olarak bu ürünleri almaya geliyorlar. Torunlarıyla gelenlerin bile 'ayağı alışsın' diye getirenler var.
|
|
|
|
|
|
|
|
|