Her öğün elma ye, sağlıklı kal
Düzenli tüketilen elmanın, soğuk algınlığından kabızlığa kadar pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliği var. Bu yüzden uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyor. Düzenli tüketildiğinde bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltan elmanın diğer faydaları ise şöyle: Öğle yemeğinden önce yenen bir elma kabızlığı önler. Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Böylece soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremez. Yemeklerden sonra yenen elma, diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası iyice temizlenir. Elmadaki petkin maddesi, zararlı kolesterolü düşürür, faydalı kolesterolü yükseltir.
|