Şekerin makbulü esmer olanı
Doğal ve daha sağlıklı olduğu için beyaz şeker yerine, esmer yani kahverengi şeker tavsiye ediliyor. Uzmanlar; vazgeçilmesi zor bir besin olan şekerin ölçülü tüketilirse yararlı olduğunu, ancak abartılı tüketildiğinde yüksek kalori içerdiği için yakılmasının zor olduğunu belirtiyor. Yakılmadığı durumlarda da vücut fazla şekeri yağa dönüştürerek depoluyor. Özellikle de beyaz şeker; beyazlaşması için bir dizi kimyevi işleme tabi tutulduğu için hem yakılması zor, hem de katkı maddeleri bulunduğu için sağlık açısından riskler taşıyor. Bu yüzden uzmanlar; beyazlatılmadan önce zaten kahverengi olan ve herhangi bir kimyasal işlemden geçmeyen doğal yani esmer şekerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
|