|
|
Soğanlı pizza
Zeytinyağı, biberiye ve sarmısağı yağ kızıncaya kadar ısıtın. Üzeri kapalı olarak birkaç saat dinlendirip, süzün. Maya, tozşeker ve 30 gr. unu, yarım bardak suda karıştırarak eritip, oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirin. Unun ortasına dörtte üç tatlı kaşığı tuz, 80 ml. biberiyeli zeytinyağı, kabaran maya ve kalan suyu katıp una yedirin. 10 dakika yoğurun, üzerini yağlayıp örtün. Oda sıcaklığında hamur iki katı kabarana kadar dinlendirin. Isıtılmış tereyağında soğanları karamelize olana kadar 45 dakika soteleyin. Tuz ve karabiber katıp dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika yoğurup açın. Yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Kenarlarındaki fazlalıkları kesin. Hamurun üzerine karamelize soğanları, keçi peynirini koyun. Biberiyeli zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında 15 dakika pişirip, fırının ızgara teline alın. Pizzanın tabanı altın sarısı renk alana kadar 3-4 dakika pişirin.
MALZEMELER 10 Kişilik * 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı biberiye
* 2 diş sarmısak (ikiye kesilmiş)
* 1.5 tatlı kaşığı kuru maya
* 1 çay kaşığı tozşeker
* 1.5 su bardağı su (ılık)
* 3 su bardağı un
* Tuz
* Karabiber
* 50 gr. tereyağı (doğranmış)
* 3 adet büyük boy soğan
* 120 gr. keçi peyniri (ufalanmış)
* 4-5 sap biberiye (4-5 cm. uzunluğunda)
|