Lezzet Güneşi
Ispanak köklü hindi Isıtılmış yağa soğanı ilave edin, karıştırarak soğanlar hafif sararıncaya kadar soteleyin. Etleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 5 dakika soteleyin. Havuç ve mantarları katın ve yine karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Ispanak kökü ve kayısıları ilave edip üzerine piliç suyunu gezdirin. Üzeri kapalı olarak hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra ateşi kısın ve 15 dakika pişirin. Üzerine kremayı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 80 gr tereyağı * 1 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 1 adet orta boy havuç (iri doğranmış) * 8 adet mantar (ince doğranmış) * 500 gr ıspanak kökü * 12 adet kayısı * 1 su bardağı krema * Tuz ve karabiber (arzu edilen miktarda)
|