Sümerbank'tan aldığı fabrikanın bahçesinde inşa ettirdiği evde yaşayan Sarar'ın patronu, 'Türk markasını dünyaya duyurmayı iş edindim' diyor.
Türkiye'nin, dünya devleri ile yarışan markası Sarar'ın patronu Cemalettin Sarar, 1996 yılında özelleştirme ile Sümerbank'tan satın aldıkları basma fabrikasının bahçesine inşa ettirdiği evde yaşıyor. Her sabah işe gelen fabrika personelinin, evinin önünden geçtiğini, başı sıkışan çalışanlarının kapısını çaldığını söyleyen Cemalettin Sarar ile eşi Zehra Sarar, "Birlikte çalıştığımız insanlar için ağabey ve yengeyiz" diyorlar. AKRABA OLDUK 32 yıllık evlilikleri boyunca çocuk sahibi olamamanın üzüntüsünü çektiklerini itiraf eden Cemalettin Sarar "Belki öz çocuğum yok ama 5 bin manevi çocuğum var, ben kendimi işime, eşim de hayır işlerine verdi, bu şekilde çok mutlu yaşıyoruz" diyor. Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar ile evlerinde yaptığımız sohbette şimdiye dek iş adamı kimliğiyle öne çıkan Sarar'ın bambaşka yönleriyle karşılaştık.
*
Fabrikanızın bahçesine inşa ettirdiğiniz evde yaşadığınızı öğrendiğimizde çok şaşırdık. Bir patron olarak her gün çalışanlarınızın kapınızın önünden geçmesi zor olmuyor mu? Çalışanlarımızla birlikte olmayı seviyoruz. Düğünlerine derneklerine katılıyoruz, cenazelerinde bulunuyoruz. Bu fabrikada 3. kuşak çalışıyor. Zamanında babalarıyla hatta dedeleriyle işe başladığım gençlerle birlikteyim şimdi. Akraba gibi olduk zaten...
* Siyasete girmeyi düşünmüyor musunuz? Siyaset düşünmüyorum, iş düşünüyorum. Siyaset bizim işimiz değil, ben Türk markasını dünyaya duyurmayı iş edindim.
* Boş zamanlarınızı genelde birlikte mi geçirirsiniz? Boş zamanlarımızda seyahat etmeye çalışıyoruz. Ama bahçe işlerine ve köpeklerimize de çok meraklıyız. Bahçedeki en ufak fideyi bile Zehra Hanım diktirmiştir. Bir de arabalara ilgim çok. Gençliğimde 20 bin liraya araba alır, kullanırken 25 bin liraya satardım. Böyle belki 30- 40 araba alıp sattım. Babam bir gün kenara çekip " bak, alıyorsan arabayı binmek için al, bu işle niye uğraşıyorsun. Konfeksiyon işi mi yapacaksın, arabacılık mı yapacaksın" dedi. Konfeksiyonculuk yapacağımı söyledim ama yıllar sonra tutkuma engel olamadım, otomobil bayiliği yapmaya başladım.
* Çocukluk hayaliniz arabalar mıydı? Küçükken vali olmak isterdim. Valinin kapısının önünden geçerdik arabasını görür vali olacağım derdim. Ama işadamı oldum. Şimdi vali arkadaşlarımız, dostlarımız var.