kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Lezzet Güneşi

Mürdüm eriği pudingi
Erik, tarçın, karanfil, tozşeker ve limon kabuğunu tencereye koyup, üzerine su gezdirin. Tencerenin kapağı kapalıyken kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Kevgirden ezerek geçirin, 6 adet kaba paylaştırın. Yumurta sarısını çırpın. Una sütü yavaşça karıştırarak ilave edin, karıştırmaya devam ederek yumurta sarısı, badem ve vanilyayı katın. Yine karıştırmaya devam ederek orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Hazırladığınız kremayı mikserle 2-3 dakika çırpın. Bardaklardaki erik püresinin üzerine paylaştırın. Buzdolabında en az dört saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
500 gr. mürdüm eriği
* 3 cm. kabuk tarçın
* 4 adet karanfil
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 1/2 su bardağı su (kaynar)
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 500 ml. süt
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı badem (dövülmüş)
* 1 çay kaşığı vanilya

Meyveli beze
Yumurtanın aklarını ve tuzu çırpma kabına alın. Mikserle köpürene dek çırpın. Şekerin yarısını katın, 2-3 dakika daha çırpın. Kalan şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bir fincan mısır ununu ve beyaz üzüm sirkesini çırpın. Yumurtalı karışıma katın. Fırın tepsisinin üzerini yağlı kağıt ile kaplayın. Bir kaşık yardımıyla beze hamurundan alıp yağlı kağıdın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 120 dereceli fırında 1 saat pişirin. Fırın soğuduktan sonra bezeleri çıkarın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 4 adet yumurtanın akı
* 1 tutam tuz
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı mısır unu
* 1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi
* 200 gr. krema
* Arzuya göre meyve

Kıtır köfte
Isıtılmış zeytinyağına domates ve yapraklanmış kekikleri ilave edin. Orta ateşte tavayı sallayarak 2-3 dakika pişirin. Cızbız köfteleri ambalajının üzerinde önerilen şekilde ısıtın ve sıcak tutun. Tabaklara yoğurdu paylaştırın, kaşığın tersiyle yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin, mısır cipsi ve sivribiberleri serpin, domates sosunu gezdirin, kalan kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER 3 kişilik
* 1 tabak hazır tavuk cızbız köfte
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy domates (soyulmuş ve küçük küp doğranmış)
* 2 dal kekik (1 dal süslemek için ayrılmış ve kalan yapraklanmış)
* 1/2 kg. yoğurt
* 1/4 paket mısır cipsi
* 1 adet yeşil sivribiber (küçük küp doğranmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Domatesli rezene çorbası   / 22-02-2007
 Lezzet güneşi   / 21-02-2007
 Peynirli mini ekmekler   / 20-02-2007
 Göceli çorba   / 19-02-2007
 Lezzet Güneşi   / 17-02-2007
 Yalancı tavuk göğsü   / 13-02-2007
 Matmazel tatlısı   / 12-02-2007
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2007
 Lezzet güneşi   / 07-02-2007
 Tavuklu krep   / 06-02-2007
ÖZAY ŞENDİR
Susurluk nedir Cengiz?
Kelebek'te Cengiz Semercioğlu,...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Murat Boz kızları yaktı
Dikkat dikkat! Türkçe pop...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mürdüm eriği pudingi
Erik, tarçın,...
'Bu son lokman' ısrarı çocuğu iştahsız yapar
'Bu son lokman' ısrarı çocuğu iştahsız yapar
"Çocuklara neyi, ne kadar yiyeceğine karar verme özgürlüğü...
Kadınlar da kondom kullansın!
Kadınlar da kondom kullansın!
Dünyada her gün 100 milyon kişinin cinsel ilişkiye girdiğini belirten...
Yaşadığım ilişkinin izi hâlâ kalbimde
Yaşadığım ilişkinin izi hâlâ kalbimde
İki yıllık evliliğini popçu Yalın'a olan aşkı yüzünden sonlandıran...
Semra Özal'a çok özel plaka
Semra Özal'a çok özel plaka
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Turgut Bey'e olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.