Lezzet Güneşi
Şeftali kompostolu irmik Margarini tencerede eritin. İrmiği 2 dakika pembeleştirin. Hindistancevizi ve şekeri içine atıp, karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alın. Vanilyayı ekleyin. Şeftali kompostosunun suyundan 1 bardak içine karıştırın. Kenara alın. Şeftalileri cam bir kapta yan yana dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. 2 saat dondurun. Ters çevirerek servis tabağına alın. Artan hindistanceviziyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 kutu şeftali kompostosu * 1 çorba kaşığı margarin * 4 çorba kaşığı irmik * 2 çorba kaşığı hindistancevizi * 1 bardak tozşeker * 4 bardak süt * 1 paket vanilya
Adaçaylı dana Patatesi iri lokmalar şeklinde doğrayıp, derin bir tencereye yerleştirin, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve 10 dakika pişirin. Aynı kaba etleri yerleştirin, adaçayı yapraklarını katın ve 15 dakika daha pişirin. Etleri minik lokmalar oluncaya kadar robottan geçirin. Patatese tereyağını katın, iri kırıklı oluncaya kadar çatalla ezip tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri bölüştürüp servis yapın.
MALZEMELER 2 kişilik * 2 adet patates * 60 gr. dana fileto (ikiye kesilmiş) * 2 yaprak adaçayı * 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzümlü havuç salatası Havuç ve kuru üzümü iyice harmanlayın. Portakal suyu ve balı, küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, havuçların üzerine gezdirin ve iyice karıtırın. Üzerini streçle örtüp, buzdolabında dinlendirin, fındık serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş) * 1 çay bardağı kuru üzüm (sultani) * 1 çay bardağı portakal suyu * 1 çorba kaşığı bal * 1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş)
|