|
|
|
Çiftlere son şans!
İzmir'de bir hakim, duruşma salonuna kurdurduğu sistemle boşanma davalarına klasik müzik eşliğinde bakıyor.
Klasik müziğin yaydığı olumlu havadan yararlanarak, çiftlerin bir kez daha düşünmelerini sağlamayı amaçlayan İzmir 13. Aile Mahkemesi Başkanı Hakim Ali Soyer, özellikle Şefika Kutluer'in flütünden yayılan ezgileri dinlemeyi ve dinletmeyi tercih ediyor.
Hakim Soyer, duruşmalarında kavga ve gürültünün hiç yaşanmadığını, klasik müziğin insanları sakinleştirdiğini belirtti. Soyer, şunları kaydetti:
''Duruşmalar sırasında daha çok flüt sanatçısı Şefika Kutluer'in yorumlarını dinlettiriyoruz. Bu, insanların daha yoğun duygular yaşamasına neden oluyor. Çaldığımız müzik, boşanmak isteyen çiftlerin çok özel anlarında dinledikleri parçalar da olabiliyor. Ben klasik müzikle ortamın çok daha rahatlatıcı olduğunu düşünüyorum.''
ACELEYE
GETİRMİYOR
Günlük duruşma sayısını az tuttuğunu, boşanma davalarını aceleye getirmediğini ifade eden Soyer, çiftlere karşılıklı konuşma olanağı sunduğunu belirtti.
Hakim Soyer, ''Çiftlerin karşılıklı konuşmalarını istiyorum. İzmir Adliyesinin halka açık kafeteryasında görüşmelerini öneriyorum. Ayrıca evlilik danışmanlarına, psikologlara gitmelerini tavsiye ediyorum'' dedi.
Bu tavsiyelerle birçok çiftin evliliklerini kurtardığını ve el ele teşekküre geldiklerini bildiren Soyer, evlenmenin zor, boşanmanın ise kolay olduğunu, çiftlerin 30 YTL'lik mahkeme masrafı karşılığı yollarını ayırabildiklerini belirtti.
SAĞLIKLI BİR EVLİLİK İÇİN HAKİM ÖNERİLERİ
Soyer, sağlıklı bir evliliği sürdürmenin önemine işaret ederek, bunun için bazı önerilerde bulundu. Boşanmaların büyük ölçüde diyalog eksikliği ve maddi sorunlardan kaynaklandığına işaret eden Soyer, evliliğin, maddi bağımsızlığın kazanılması sonrası yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Aksi halde çiftlerin anne ve babalarının etkisini gözlemlediklerini belirten Soyer, ''Bence bu nedenlerle evlilik 21 yaşından sonra gerçekleştirilmeli'' dedi.
Hakim Soyer, ''Seçeceğiniz eşte ne aradığınız önemli. Evlenmek için evlenmemek gerekir. Ayrıca küçük sorunlar, onur meselesi haline getirilmemeli'' dedi.
AA
|