kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
'Boğaz'a nazır kebap yemek herkesin hakkı'
'Boğaz'a inince insanın aklına ilk balık gelir'

Boğaz'da kebabın ayak sesleri

Boğaz'da bir süredir balık kokularının arasına kebap kokuları da karışmaya başladı. Yoksa Boğaz'da balık kavramı yerini Boğaz'da kebaba mı bırakacak? Hâl böyle olunca biz de yolumuzu Boğaz'a çevirdik ve üç balık restoranıyla üç kebapçının kapısını çaldık.


'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap

Boğaz'da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen kebapçılar, 'Boğaz'da balık' klasiğinin tahtına göz dikti. Asya ve Avrupa yakalarının sahil yolunda yer alan üç kebapçının yanı sıra üç ünlü balıkçıya da "Boğaz'da neler oluyor?" diye sorduk.

İstanbul'un gelmiş geçmiş en ünlü klasiklerinden 'Boğaz'da balık' kavramı, öyle görünüyor ki pek yakında tahtını 'Boğaz'da kebap'la paylaşmak durumunda kalacak. Evet, şimdilik iki elin 10 parmağını geçmiyorlar ama Asya ve Avrupa yakalarının sahil yolunda yer alan et lokantalarının sayısı yavaş yavaş artmaya başlıyor ve oldukça da ilgi görüyor. Bu durum dikkatimizi çekince, Boğaz'ın hatrı sayılır üç 'etçi'sini ziyaret ettik. 1983 yılından beri Beşiktaş'ta hizmet veren Hanedan, 10 yıldır Üsküdar'da Anadolu yakasının et sevenlerini ağırlayan Katibim ve Emirgan'da yeni şubesini açan Kilisli Palace, Boğaz'da et konusunda iddialılar. Durum böyle olunca Boğaz'ın asıl sahipleri olan balıkçılara da "Neler oluyor?" diye soralım dedik ve Bebek Oteli'nin ünlü balık lokantası Ambassador'un, Kuzguncuk'daki meşhur İsmet Baba'nın ve Kuruçeşme Parkı içindeki Park Fora'nın yolunu tuttuk...

MELİS D. ÇALAPKULU

DİĞER GURME HABERLERİ
 Yemek mucitleri
 Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
 En pahalı gurme ürünü
 Matmazel Suzette'e adanmış yemek
 Mutfakta Japon var
 Uçakta domates suyu içilir
 Bayram baklavasız olmaz
 Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
 Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
 Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni
 Müslüman mahallesinde İsveç köftesi
 İftarı nerede yapalım?
 Bardacık inciri başka
 Birahanede tarihi yudumlama zevki
 Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun
 Yazın en serin içkisi
 Unutulan bir tat: 'Gül gibi şarap'
 Bir kitap okudum dünyam değişti (2)
 Yemek düşmanlığının altın çağındayız
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
İşkembe sınıf atladı
Bir zamanlar fakir fukaranın baş...
Hedefi hep gökleri nişanlamaktı
Hedefi hep gökleri nişanlamaktı
DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, 30 yıllık gazetecilik ve siyaset...
İnternette ırkçılığı denetlemek mümkün
İnternette ırkçılığı denetlemek mümkün
İnternette ırkçılık aldı başını gidiyor, suç(lu)lar övülüyor,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.