| | Naz'lı Türk mutfağı Boğaz'ın eşsiz manzaralı Taşlık Kahvesi'nin yerinde şimdi içinde ud ve kanun sesleri yankılanan lüks bir Türk restoranı var. İstanbul'un bugünkü gibi her köşesinde kafeler bulunmadığı yıllardı. Gençlerin buluşma mekânları içinde, Maçka Parkı'na tepeden bakan Taşlık Kahvesi denen çok hoş...devamı |
|
| | Tijen İnaltong'dan açıklama Geçen hafta SABAH Cumartesi ekinde yer alan, yemek yazarı Nevin Halıcı'nın, başka bir yemek yazarı Tijen İnaltong'un, Her Güne Bir Yemek adlı kitabındaki yemek tariflerinin bir bölümünü kendi kitaplarından izinsiz kullandığı gerekçesiyle dava açtığı haberi üstüne, İnaltong'dan bir...devamı |
|
| | Plazma TV'li esnaf lokantası Esnaf lokantalarının büyük kısmı günümüz koşullarına uyamadığı için yok olup gitti. Küçük Ev, İstanbul'un geleneksel esnaf lokantalarının çağdaş bir örneği. Günümüz Alman basınının en büyük röportaj ödülüne adını veren ünlü gazeteci Egon Erwin Kisch, sağlığında meslektaşlarına, konu...devamı |
|
| | Adını bilmediğin şeyi yememeli Keyifle yediğiniz yiyeceklerin adlarını, duyduğumuz bazı mutfak terimlerini ve yemeklerin adlarının nereden geldiğini ne kadar biliyoruz? Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları adlı kitapta sorulara cevap bulmak mümkün. Değil anlamını bilmek, telaffuz bile edemediğimiz yüzlerce...devamı |
|
| | Bu İngilizi çok sevdik İngiliz toplum yaşamının vazgeçilmezlerinden olan pub'lar, 1990 yılında North Shield'ın İstanbul'da açılmasıyla ülkemizin de sevilen buluşma mekânlarından biri oldu. İngilizlerin doğru dürüst bir mutfağı olmadığı ve ulusal yemeklerinin kızarmış fileto balık ve patates kızartmasından...devamı |
|
| | Mazlum bereketiyle diziliyor ciğerler şişe... Diyarbakır'daki Dağkapı Ciğercisi kendini kentin düşkünlerine, delilerine, yoksullarına adayan bir gönül adamının, Hüseyin Usta'nın 54 yıllık yaşamının hikâyesi de aynı zamanda. Yolunuz Diyarbakır'a düştü ve aklınızda o ünlü ciğer kebabının tadına bakmak var. O zaman yolunuzu Dağkapı'ya...devamı |
|
| | Yeme de büfene koy Pınar Belendir, kendi evinin mutfağında pişirdiği, bazıları üç boyutlu olan ilginç şekillerdeki leziz bisküvilerini, üç aydır www.biskuvici.com adresinden satıyor. Tablo gibi mi desek, yoksa biblo gibi mi ama sonuçta hepsi birer sanat eseri gibi görünen, lezzetleri de görüntülerinden...devamı |
|
| | Mönü karanlık Görme engellilerin başarıyla servis yaptığı ve karanlıkta yemek yemenin zevkine varılan Dans le Noir Restaurant'larının çılgın yaratıcısı Eduard de Broglie ile Paris'ten konuştuk. Eduard de Broglie'nin önce Paris'te, ardından Londra ve Moskova'da birer şubelerini açtığı Dans Le Noir...devamı |
|
| | Suşi polisi devrede... Yemeklerinin deforme olduğunu gören Japonlar, çözümü dünyaya gastronomlar yollamak da buldu. Onlardan önce biz Türkiye'deki restoranları dolaştık ve yediğimiz suşiler gerçek mi araştırdık. Uzakdoğu mutfağı özellikle de Japon yemekleri, tüm dünyada oldukça büyük rağbet görüyor. Amerika,...devamı |
|