|
|
Lezzet Güneşi
Ispanaklı börek Ispanakları kaynar suda hafif yumuşayana kadar bekletin. Süzüp iri doğrayın. Isıtılmış yağda soğan ve sarmısakları karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Ispanak, soğan, fesleğen, maydanoz, nane, beyaz peynir, et, limon kabuğu rendesi, kimyon ve yumurtayı harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına bir adet yufka yayın. Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı sürün. İkinci yufkayı yayıp yağlayın ve 3. yufkayı yayın. Hazırladığınız harcı içine dökün. Kalan üç yufkayı harcın üzerine aralarına birer çorba kaşığı yağ sürerek yerleştirin. Fırın kabından taşan yufkanın kenarlarını hamurun kenarında hafif kalın bir rulo olacak şekilde kıvırın. En üst yufkayı yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırının kapağını açmadan ısıyı 180 dereceye düşürüp 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 500 gr. ıspanak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 6 sap fesleğen
* 6 sap maydanoz
* 2 çorba kaşığı nane
* 400 gr. beyaz peynir
* 250 gr. piliç eti
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 2 adet yumurta
* 6 adet yufka
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
|