|
 |
 |
 |
|
 |
 |

Tecavüze uğrayan 17 aylık bebeği üç aile istedi
CHP'li Milletvekili Canan Arıtman, tecavüz kurbanı 17 aylık N.N.B. için uygun olabilecek üç aday aileyi belirleyip, listeyi Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya verdi.
Tecavüz kurbanı bebeğe üç aile
CHP'li Milletvekili Canan Arıtman, tecavüz kurbanı 17 aylık N.N.B. için uygun olabilecek üç aday aileyi belirleyip, listeyi Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya verdi.
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile CHP'li Canan Arıtman, tecavüz ve şiddet kurbanı 17 aylık N.N.B.'nin kaderi için dün bir araya geldi. Evlat edinme işlemlerinin uzun süreceği anlaşılınca Arıtman, 17 aylık bebek için 'koruyucu aile' formülünü gündeme getirdi. Bakan da konuya sıcak bakınca, Arıtman Bakan'a, ekonomik, sosyal ve aile yapılarıyla ince bir süzgeçten geçirdiği üç ailenin ismini ve bu ailelere ilişkin dosyaları sundu. Üç ayrı aile önceki gün SHÇEK tarafından telefonla arandı. Bebeğin hangi aileye verileceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Bebekle ilgili tüm gelişmelerle ilgili olarak, Nimet Çubukçu, Canan Arıtman ve SHÇEK Genel Müdürü "mezara kadar" susacak.
Üç tane de yedek var Aile deşifre edilemeyecek, gerekirse bebeğin ismi bile, ailesi veya SHÇEK'in mahkemeye başvurmasıyla değiştirilecek. Üç aileden biri uygun görülmezse, üç başka ailenin daha yedek listede bulunduğu da öğrenildi. Arıtman'ın ailelere ulaştığı süreç ise şöyle işledi: CHP'li Arıtman, 17 aylık bebek için evlat edinme başvurusu olmadığını söyleyince, Canan Arıtman web sayfasından çağrıda bulundu. 15 gün önce açılan web sayfasına Türkiye'nin her tarafından, başvurular geldi. Arıtman, başvuruları tek tek elemeden geçirdi ve listeyi Çubukçu'ya sundu. Arıtman, Türkiye'de evlat edinme sürecini hızlandırma konusunda hükümete destek verebileceklerini de kaydetti.
Hülya KARABAĞLI / ANKARA
|
|
|
|
 nergis çakır 26.01.2007 15:07:19 sabah gazetesine 'chp'li bakan sayın Canan Arıtman hanımefendiye've tüm duyarlı halkımıza çok çok teşşekür ediyorum.Ben bu olaydan bu yana çok kötü psikolojik travmalar geçiriyorum.bende bir anneyim benimde 18 aylık bir kız çocuğum var. BU olayları yapan canilerin ömür boyu cezalandırmaları gerektiğini düşünüyorum.Lütfen bu konuyu ara sayfalara sıkıştırmayalım.ben rastgele gördüm .BU bebek hakkında hiç bir şekilde bahsedilmiyor tv lerde.NEDEN???biz o bebkle ilgili olumlu haberleride duymak istiyoruz.inşallah bebeği alacak aile ona çok iyi bakar ve yetiştirir.bu yaşanılan hayattaki en kötü zamanı olur.hayatın tüm güzellikleri seninle olsun bebeğim...
 GÜNAY AKIN 25.01.2007 18:20:28 NESIL BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ İNSANLARA NE OLUYOR HERGÜN YENİ BİR TECAVÜZ OLAYINDAN SIKILDIM BU OLAYLAR YAŞANMASIN ARTIK NE OLUR ALLAHIM
 Filiz GÜLER 25.01.2007 15:36:16 Bu bebeğimizin lütfen şu anki sağlık durumu ile ilgili kamuoyuna bilgi verilsin.Ben şahsen bir anne olarak çok merak ediyorum.Hiçbir şekilde açıklama yapılmıyor biraz vicdan olarak iyi haberlerini alıp rahatlamaya ihtiyacımız var bilmek istiyoruz iyi olduğunu.Ayrıca koruyucu ile evlatlık verilecek ailelerin çok iyi araştırılması gerekir.Lütfen bebeğin geleceği için bu aileler çok ince süzgeçten geçirilsin.
|
|
 |
|
 |
|