Lezzet güneşi
Meyveli krema Üzüm tanelerini yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerenin içine şekerin dörtte üçünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatın. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Kıyılmış bademleri katın ve bir kenarda bekletin. 1 su bardağı sütü limon kabuklarıyla birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla tozşekerin dörtte birini çırpın. Bir yandan malzemeyi karıştırırken üzerine unu ve limon kabuklarıyla kaynatılmış sütü ilave edin. Tüm malzemeyi tekrar ocağa koyun. Karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarin ilave edip karıştırın ve büyük bir cam kaseye malzemeyi dökün. Şerbeti ve bademli üzümleri kremaya karıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
Malzemeler 3 kişilik * 1 su bardağı süt * 1 adet limon kabuğu * 4 adet yumurta sarısı * 1 su bardağı tozşeker * 4 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı margarin * 1 su bardağı siyah üzüm tanesi * 4 su bardağı su * 150 gr. kıyılmış badem
Sütlü piliç Etlerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Etleri suyunun içinde bekletin. Isıtılmış tereyağına unu katın, karıştırarak un hafif sararıncaya kadar soteleyin, ateşten alın, yavaş yavaş sütü katın. Soğan ve etleri ekleyin. Karıştırmaya devam ederek kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Taze soğanın yeşil kısmıyla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 4 kişilik * 1 tabak piliç light göğüs (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 6 adet taze soğan * 2 çorba kaşığı un * 2 su bardağı süt
Hellimli poğaça Unun ortasını açıp 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz, limon suyu ve su katın. Dairesel hareketlerle una yedirin. Hamur fazla yumuşaksa biraz un veya gerekirse su katın. Unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Hamurun üzerine un serpip üzerini örtün. En az 15 dakika dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika daha yoğurup, en az 15 dakika daha dinlendirin. Hellim peyniri ve naneyi karıştırın. Hamuru 20 eşit parçaya kesip her parçayı 7-8 cm. çapında açın. Ortasına uzunlamasına bir çorba kaşığı naneli hellim peyniri yayın. Kenarlarını harcın üzerine kapatın. Kat kısmı tepsiye gelecek şekilde, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Malzemeler 20 adet * 500 gr. un (elenmiş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet yumurta sarısı * 1/2 çay kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı limon suyu * 1/2 su bardağı su * 150 gr. hellim peyniri *2 çorba kaşığı nane
|