|
 |
 |

  |
|
Bayrak davası açacak
Baykal'a "Öküz altında buzağı" arama diyen Erdoğan, CHP liderinin afişlerin Güneydoğu'da asılmadığı iddiasına illeri sayarak yanıt verdi. Erdoğan, bayrak eleştirisi yapanlara "zavallı, şuursuz ve nasipsiz"dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşı ve Kurban Bayramı için hazırlayıp astırdıkları ayyıldızlı afişlere yönelik eleştirileri yargıya taşıyacaklarını söyledi. AKP il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın afişlerle ilgili eleştirilerini "çirkin bir alışkanlık" olarak niteleyerek, "Ana muhalefet lideri bayram değil seyran değil afişler nerden çıktı diyor. Belki haberi olmayabilir ama onlar bayram afişi. Okuma yazma bilenler onların bayram ve yeni yıl kutlaması olduğunu görüyorlar. Milletimizle bayramlaşmak için kendilerine mi soracaktık, icazet mi alacaktık?" dedi. Baykal'ın afişlerin Doğu ve Güneydoğu'ya asılmadığı yönündeki sözlerini afişlerin asıldığı illeri tek tek sayarak yanıtlayan Erdoğan, "Lütfen bir daha öküz altında buzağı aramadan önce iyice araştırsın öyle konuşsun" dedi. Erdoğan, billboardlara uygun olan 61 ile afişlerin asıldığını ve asla bir bölge ayrımcılığının olmadığını belirtirken de Baykal'a "Sizi fena halde yanıltmışlar sayın Baykal" diye seslendi. Erdoğan, Baykal'ın sözlerinin bölücülük olduğunu savundu.
ZAVALLI VE ŞUURSUZ ''Bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen zavallılar var, şuursuzlar var, nasipsizler var" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Bayrağın önünde duran bir Başbakana farklı yaklaşım içinde olanlara böyle konuşulur. Benim veya bizim bayrak sevgimizi, bayrak aşkımızı kimsenin test etmeye hakkı yoktur. Bu insanların kendilerine çeki-düzen vermesi gerekir. Bayrak sevgisi noktasında bizimle yarışamazlar. Önce dönüp kendilerine baksınlar. Atılması gereken yasal adımlar neyse bunları atacağım. Türk bayrağını bir istismar aracı olarak kullanmak, istismar ettiğimizi söyleyen densizlere söyleyeceğimiz var." Teştilata yolsuzluk uyarısında bulunan Erdoğan, enerji ihalelerini iptal etmeyip sadece hatlar yer altına alınana kadar bir süre ertelediğini söyledi.
ANKARA
|