kapat
   
11 Ocak 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
P.B.nin töre isyanı
Kızını zorla gerdeğe soktu
Prof. Kural'dan suç duyurusu
'Peygamber' eşine soruşturma

Zorla gerdeğe baba nöbeti

Ağrı Patnos'ta bir baba, amca oğluyla zorla evlendirdiği öz kızını gerdeğe soktu, kapıda nöbet tuttu.

Kaymakama sığındı
Doğansu köyündeki olay şöyle gelişti: Baba A.R.B. geçtiğimiz aralık ayında 23 yaşındaki genç kızı P.B.'yi amcasının oğluyla zorla evlendirmek istedi. Evliliğe karşı çıkan genç kız gerdek gecesi evden kaçarak kaymakamlığa sığındı.

Baba aranıyor
Bir süre sonra baba "İstemediğin evliliğe seni zorlamam" diye ikna ettiği kızını getirdi. Ardından da zorla gerdeğe sokup kapıda nöbet tuttu! Damat ile damadın babası tutuklanırken, P.B.'nin babası ile kardeşi için yakalama emri çıkarıldı.


Kızını zorla gerdeğe soktu

Patnos'ta amca oğlu ile zorla evlendirilen genç kız, düğün sonrası kaçtı. Baba Kaymakam'a sığınan genç kızı zorla gerdeğe soktu. Kız yeniden kaçtı, şimdi huzurevinde.

Ağrı'nın Patnos İlçesi Doğansu Köyü'nde yaşayan 23 yaşındaki P.B., zoraki evliliğe baş kaldırarak devlete sığındı. Önceki gün yaşanan olay, idialara göre şöyle gelişti: Annesini iki yıl önce kaybeden P.B., bir süre Gebze'deki akrabalarının yanında yaşadı.

Töre cinayeti olmasın
Daha sonra tekrar köyüne dönen P.B., iddialara göre 16 Aralık 2006 günü, babası A.R.B. tarafından amcasının oğlu D.B. ile zorla evlendirilmek istendi. Tüm direnmesine rağmen düğünü yapılarak imam nikahıyla evlendirilen genç kız, gerdek gecesi kaçtı. Geceyi sokakta geçiren genç kız, bir gün sonra Patnos Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki'nin yanına giderek zorla evlendirilmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki, yaşanan töre cinayetlerine bir yenisinin eklenmemesi için genç kızı Kaymakam Nevzat Şengök'e gönderdi. Kaymakam Şengök'e durumu anlatan P.B. devletin koruması altına alınmak istediğini söyledi. Kaymakam Şengök, P.B.'yi bir kadın polis eşliğinde yaşı 18'den büyük olduğu için Ağrı Huzurevi'ne gönderdi. P.B.'nin huzurevine yerleştirilmesinin ardından genç kızın babası, Kaymakam Nevzat Şengök'e giderek, kızını sevdiğini, eve dönmesi halinde istemediği biriyle evlendirmeyeceği sözünü verdi. Genç kızı da ikna ederek köye götüren baba, iddialara göre kızını tekrar zorla gerdeğe soktu ve kapıda nöbet bekledi. İlişkiye giren genç kız, birkaç gün sonra tekrar evden kaçarak bu kez Doğansu Jandarma Karakol Komutanlığı'na sığındı.

Tutuklandılar

Olayı haber alan Kaymakam, yine genç kızı Ağrı'ya göndererek huzurevine yerleştirdi. P.B' nin daha önce de bu olaydan dolayı bir kaç kez evden kaçtığı ve bir kez de intihara teşebbüs ettiği öğrenildi. Soruşturma başlatan savcılık, damadın babası ile damadı, zorla alıkoymak ve ilişkiye girmek suçlarından tutuklattı. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan P.B' nin babası A.R.B. ile ağabeyi M.B. hakkında da yakalama emri çıkarıldı. P.B. ise adı açıklanmaya bir kadın sığınma evine yerleştirildi. Kaymakam, töre cinayetine dönüşmemesi için kızı devlet koruması altına almaya karar verdiklerini söyledi.

Ahmet TUNÇ - Alaattin ARSLAN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Gitar virtüözünü doçent yapmadılar
 Sis kâbus gibi bastırdı
 Konsolosluk özür dileyip vizeyi verdi
 Polisin kıskançlık cinayeti, yasak aşk yüzünden
 Türk şoför: 10 yıl sevgili olarak hizmet verdim
 Bakan Özak: Taşar kazada 8'de 8 kusurlu
 "Castro'ya organını vermek isteyen var"
 AB: Küresel ısınma Avrupa'yı kavuracak
 Kanadalı öğretmene jet tahliye
 Nesin Vakfı'ndaki iki tecavüz zanlısı tutuklandı
 132 oto galerisi mühürlendi
 Evine zorla girip tecavüz ettiler
 Makyajsız Hülya yüzünü gizledi
 Alman TV'si, Türk ailesini dizi yaptı
 Emrah, 'Polat' virüsüyle vuruldu
 Aygün'e suikast ihbarı polisi alarma geçirdi!
 Genç kadını şarj aleti kablosuyla boğdular
 Grizu patlaması: 1 ölü, 6 yaralı
 Tarihi geçmiş çikolata zehirledi
 Okuldan kaçarken demire saplandı
 İnşaatın 8. katından düşen işçi öldü
 2 yaşında, kalbi için Viagra kullanıyor
 Kansere karşı biber
 Külçe bulunamayınca İsviçre'den altın gelmedi
 Sophia Loren'in eşi yapımcı Ponti öldü
 Sahte doktoru okul sorusu yakalattı
 Belçika'da çocuğunu kaçıran Türk'e hapis
 İkizler hazır mama kurbanı mı oldu?
 İran'da Nobel'li Pamuk için gece
EMRE AKÖZ
Kadınları iğnelemek
Hepsinin değil elbette ama...
HINCAL ULUÇ
İtibarı on paralık Galatasaray!..
Özhan Canaydın,...
Tatil derbisi Kartal'ın
Tatil derbisi Kartal'ın
2007’nin ilk derbisinde G.Saray, Ümit Karan’ın golüyle öne geçti.
Polat Almanya'da
Polat Almanya'da
G.Saray'ın İkinci Başkanı, dün Hamit'le görüştü. Milli oyuncu,...
Bayrak davası açacak
Baykal'a "Öküz altında buzağı" arama diyen Erdoğan, CHP liderinin...
Sezer, Roma'da trafiği aksatınca çok üzüldü
Türkiye'de makam aracını kırmızı ışıkta durdurarak trafiğe uyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu