|
|
|
|
|
|
Sofra'dan yılbaşı hindisi
Yılbaşı sofranız için hindinizi aldınız ama nasıl pişireceğinize karar veremediniz. İşte Sofradergisinden seçtiğimiz bir tarif. Biber salçası, sıvı yağ ve tuzu karıştırarak hindinin üzerine sürün. Fırını 170 derecede ısıtın. 3 cm derinliğindeki bir tepsiye yarım su bardağı suyu dökün. Hindiyi tepsiye yerleştirin. Kıydığınız kerevizi, soğanın yeşil yapraklarını, maydanozu, havucu, pırasayı, defne yaprağını ve karabiberi hindinin üzerine serpiştirin. Pişip pişmediğini arada kontrol edin. Hindi fırında kızarırken süzülen yağlarından kaşıkla alarak kuruyan bölgelerin üzerine gezdirin. Nar gibi kızardığında fırından alın. Hindiyi bütün olarak sebze garnitürü ve pilavla servis yapın.
10-12
kişilik 1 adet Kaliforniya hindisi 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası Yarım su bardağı su 2-3 dal kereviz, 2-3 dal taze soğan 1-2 dal maydanoz, 1 adet havuç 1 adet küçük boy pırasa 1-2 adet defne yaprağı 4-5 adet tane karabiber
Sherry'li Jü Sos: Hindinin ayıklanmış kemikleri Hindiden arta kalan su ve sebzeleri 10 su bardağı tavuk suyu Yarım çay bardağı soya suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı tepeleme un 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası 1 çay bardağı Sherry (tatlı şarap) tuz
Servis önerisi Fırından çıkan hindinin kemiklerini ayıklayıp etini dilimleyin. Sosu hazırlamak için kemikleri ve hindiyi pişirdiğiniz suyu tavuk suyunu ve soya sosunu bir saat birlikte kaynatın. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Un ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Salçayı ekleyip çevirin. Sherry ve dinlenmeye bıraktığınız suyu ilave edin, kaynamaya bırakın. Hindiyi sos ve sebzelerle servis yapın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|