|
|
|
|
|
|
Kendin pişir kendin ye
Yılbaşı sofrasının vazgeçilmezi olan hindiyi bazıları pişmiş olarak dışarıdan satın almayı, bazıları da kendisi pişirmeyi tercih eder. Hindisini evde pişirmek isteyenler için gurmelerden birkaç öneri ve bir tarif...
Şarküterilerin efendisi Etiler'deki Şütte ve orada satılan füme hindi Ali Güven'in favorilerinden. Pek çok şarküteri ürünüyle iddialı Şütte, füme hindisiyle de ünlü. Hindi ürünleri özel ilgi gördüğünden ayrı bir reyonda sergileniyor ve satışa sunuluyor. En eski şubesi Balıkpazarı'nda bulunan Şütte'nin ürünleri Gayrettepe, Yeniköy, Etiler, Teşvikiye, Caddebostan, İzmir ve Bodrum'da da farklı mekanlarda satılıyor. Tel: (0212) 263 66 56
Burada her şey bulunur: Balıkpazarı Balıkpazarı'nda (Beşiktaş'taki ve Taksim'deki) balık dışında da hemen her şeyi bulmak mümkün. Manav, şarküteri, baharat... Kare As yaparken karşımıza sık sık çıkan adreslerden biri Balıkpazarı. Ece Bar'ın sahibi Ece Aksoy'un da hindi satın almak konusunda ilk tercihlerinden biri Balıkpazarı oldu. Balıkpazarı'ndaki Adapazarı Çiftliği de Engin Akın'ın verdiği adreslerden biri. Tel: (0212) 244 05 40
Kaliforniya tipi popüler Ahmet Örs'ün tercihi Pınar marka Kaliforniya usulü hindi. Ahmet Örs, çiğ hindi olarak Pınar markasını severek tükettiğini belirtiyor. Türkiye'nin ilk tam entegre hindi eti tesislerine sahip olan Pınar, 'bütün yılbaşı hindisi'ni, Pınar Hindi pişirme torbası, pişirme göstergesi ve tarif kartının yer aldığı özel bir ambalajda satışa sunuyor. Tel: (0232) 877 09 00
Alternatif kasap Sevim Gökyıldız'ın favori adreslerinden biri Coşkun Kasap. Mutfak Dostları Derneği 2. Başkanı Sevim Gökyıldız, yılbaşı hindisini çiğ olarak satın alıp pişirmeyi tercih edenler için alternatif olabilecek kasaplardan biri olarak görüyor ve öneriyor. Tel: (0212) 244 29 62
|
|
|
|
|
|
|
|
|