Lezzet Güneşi
Kremalı tepsi böreği Unu, ısıtılmış 1.5 çorba kaşığı tereyağında 2 dakika kavurup, ateşten alın. Karıştırmaya devam ederek 125 ml. süt ve 1 çay kaşığı tuz katın. Koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp ılıtın. Peynir ve maydanozu harmanlayın. Karıştırarak yumurtaları tek tek katın. Hazırladığınız sosu ekleyin. 300 ml. sütte kalan tereyağını eritin. İki adet yufkayı tepsiden biraz geniş olarak kesin, kalan yufka parçalarını koparıp 4 eşit parçaya ayırın. Yağlanmış 30 cm. çaplı bir fırın tepsisine parçalanmamış yufkayı yayın. 2 çorba kaşığı yağlı süt gezdirin, bir adet daire kestiğiniz yufkayı buruşturarak yayın. 2 çorba kaşığı yağlı süt serpip, koparılmış yufkaların 1 parçasını serin. 2 çorba kaşığı yağlı süt gezdirin, koparılmış yufkaların 2. parçasını yayıp, iki çorba kaşığı yağ gezdirin ve daire kesilmiş son yufka en üste gelecek şekilde kalan malzemeleri yerleştirin. En üste daire kesilmiş yufkayı buruşturarak yayın, iki çorba kaşığı yağlı süt gezdirin ve kenarından sarkan yufkaları en üste toplayıp, kaşık kaşık kalan yağlı sütü gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
MALZEMELER 8 kişilik * 3 adet yufka * 2.5 su bardağı süt (kaynar) * 120 gr. tereyağı * 1 çorba kaşığı un * 200 gr. beyaz peynir (çatalla ezilmiş) * 3 adet yumurta * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Vişneli irmik pudingi Dondurulmuş vişneleri delikli bir kapta çözülüne kadar bekleyip, süzün. Suyundan 50. ml ayırın. Vişneleri robotta püre kıvamına gelene kadar çevirin. Vişne suyunu katın. İrmik, tozşeker ve vanilyayı harmanlayın, karıştırarak yavaşça süte katın. Karıştırmaya devam ederek yumurta sarısı, vişne püresi ve tereyağını katıp, koyulaşana kadar pişirin. Pudingi 20x20 cm. ebatlarında ıslatılmış bir kaba boşaltın. Buzdolabında dinlendirin.
MALZEMELER 16 dilim * 150 gr. vişne (dondurulmuş) * 1 çay bardağı irmik * 250 gr. tozşeker * 1 çorba kaşığı vanilya * 1 kg. süt * 1 adet yumurta sarısı (hafifçe çırpılmış) * 50 gr. tereyağı
Çamfıstıklı hindi Etleri derin bir kaba koyun, üzerine un serpin ve sallayarak etleri una bulayın, delikli süzgece alıp, fazla unları silkeleyin. Bir çorba kaşığı yağı ısıtın, etleri ilave edin ve hızlı ateşte sallayarak hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Delikli kepçe ile alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya kalan yağı ilave edip ısıtın, çamfıstıklarını katın ve karıştırarak çamfıstıkları sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Limon kabuğu, limon suyu ve balı katın, karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Çamfıstıklı sosa, etleri ve maydanozu katın, 3 dakika pişirin. Makarna ile beraber servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 4 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı çamfıstığı * 1/2 adet limonun kabuğu (kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş) * 1 adet limonun suyu * 1 çorba kaşığı bal n 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
|