|
Ispanaklı somon
Somonları yıkayıp, sularını süzdürün. Tuz, karabiber ve zeytinyağı sürün. Izgarada pişirin. Ispanakları 2 dakika kadar kaynar suda haşlayın. 1 çorba kaşığı yağ ile sarmısakları çevirin. Üzerine ıspanakları ekleyin. 2 dakika daha kavurun. Ispanakları servis tabağına koyun, üzerine ızgara balıkları yerleştirin. Mayonez ve ince kıyılmış dereotunu 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ekleyin. Somonların üzerine dökün. Haşlanmış brüksel lahanası ve havuçlarla birlikte servis yapın.
Malzemeler * 4 parça somon * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı margarin * 1 bardak kıyılmış ıspanak * 2 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı mayonez *8 adet brüksel lahanası * 2 adet havuç * Dereotu * Tuz *Karabiber
|