Fasulyeli börek
Kuru fasulyeleri püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Yumurta, beyaz peynir, tuz ve karabiberi katıp, iyice harmanlayın. Her bir yufka parçasının geniş kenarına 1.5 çorba kaşığı kuru fasulyeli harçtan koyun, yufkanın kenarlarında 1 cm. boşluk kalacak şekilde yayın, kenarlardaki yufkaları harcın üzerine katlayın ve uca doğru sigara böreği şeklinde sarın. Üzerlerine fırça ile yağ sürüp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER 12 adet * 1 adet yufka (12 eşit üçgen kesilmiş)
* 1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 100 gr. beyaz peynir (çatalla ezilmiş)
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|