|
|
|
|
|
|
|
C vitamini fazlası böbrek taşı yapıyor
Havaların soğumasıyla birlikte C vitamini içeren gıdalara karşı talep artarken, uzmanlar fazla miktarda alınmasının böbrek taşına neden olabileceği uyarısında bulundu.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, soğuk algınlığı için C vitamini taşıyan meyvelerden bir tanesinin günü birlik yenmesi halinde vücudun gerekli vitamin ihtiyacını karşıladığını söyledi. Soğuk algınlığından kurtulmak için kilolarca C vitamini taşıyan meyvelerin yenmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Çetinkara, "C vitaminin fazlası böbrek taşı yapar" dedi.
C
vitaminin belirli miktarlarda alınması gerektiğini kaydeden Çetinkara, B ve C vitaminlerinin vücutta depolanmadığını ve dışarıya atıldığını bildirdi. C vitaminin fazla tüketilmesinin vücuda zarar vereceğini belirten Çetinkara, soğuk algınlığı için kilolarca meyve tüketilmesinin de yanlış olduğunu söyledi.
Çetinkara, şu bilgileri verdi: "Soğuk algınlığına yakalananlar genellikle C vitamini taşıyan meyveleri alırlar. Hastalığının meyveyle geçeceğini inan vatandaşlar kilolarca C vitamini taşıyan meyveler tüketiyor. Bu yanlış bir uygulama. Çünkü günde bir tane portakal veya mandalina yenildiği zaman vücut C vitamini zaten karşılıyor. Alınan C vitaminini vücut zaten depolamıyor ve dışarıya atıyor. Bunun için C vitamini günübirlik ve belirli oranlarda alınmalı. C vitamini taşıyan meyveden bir tane yeseniz de aynı 5 kilo yeseniz de aynı. Çünkü vücut belirli oranını alır. Fazlası vücuda zarar verebilir. Sürekli bu vitaminin alınması böbreklerde taş yapar. Bu nedenle C vitamini taşıyan meyveleri yeme konusunda abartıya kaçılmamalıdır"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|