|
|
Kepekli krep
Un, yumurta sarısı, zeytinyağı, süt, dereotu, tuz, karabiber ve muskatı iyice karıştırın. Kahve fincanının dörtte üçünü hazırladığınız krep hamuru ile doldurun. 15 cm. çapında ısıtılmış yağsız tavaya dökün, sallayarak tavanın tabanına yayın. Krepin her iki yüzünü hafif kızarıncaya kadar 2'şer dakika pişirin. Krep hamuru bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Isıtılmış yağda soğan ve sarmısağı karıştırarak 2 dakika soteleyin. Havuç ve kabakları ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Ispanak, etli kırmızıbiber, yeşil biber, mantar ve salamı katıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Soya sosunu ekleyip, 1 dakika pişirin. Tarhun ve karabiberi ilave edip, harmanlayın ve ateşten indirin. Krep hamurlarına hazırladığınız malzemeden koyarak servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik * 2 su bardağı kepekli un * 4 adet yumurtanın sarısı * 3.5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 su bardağı light süt * 5 sap dereotu * 1/4 çay kaşığı muskat * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan * 2 diş sarmısak * 1 adet küçük boy havuç * 1 adet küçük boy kabak * 200 gr. ıspanak * 1 adet etli kırmızıbiber * 2 adet yeşil biber * 100 gr. mantar * 50 gr. hindi salam * 1 tatlı kaşığı soya sosu * 1/4 çay kaşığı tarhun * Karabiber
|