Karyağdı
Orta boy bir kasede kahveye suyu katıp eritin, çikolatayı ilave edip, pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Tereyağı ve tozşekeri köpüklü krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıp, çikolata karışımına ilave edin. Yumurta sarısı ve kakaoyu da ekleyip, pürüzsüz oluncaya kadar iyice karıştırın. Yumurta aklarını kar gibi köpük oluncaya kadar mikserle çırpıp, çikolatalı karışıma ilave edin. Vişne ve cevizleri de ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Yağlanmış 22 cm. çapında kek kalıbının tabanına hindistancevizini yayın, üzerine çikolatalı karışımı dökün. Üzerini streçle örtüp, katılaşana kadar derin dondurucuda dinlendirin. Servis yapmadan önce çıkarın, kabı kaynar suya koyup 1-2 dakika kadar bekletin ve keki ters çevirerek çıkarın. Arzu ederseniz üzerine çikolata parçaları serperek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik * 1 çay kaşığı nescafe
* 1,5 çorba kaşığı su (sıcak)
* 125 gr. bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
* 125 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı şeker
* 2 çay kaşığı kakao
* 2 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış)
* 1 su bardağı vişne (şoklu, süzülmüş, ikiye kesilmiş)
* 1 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
* 1 su bardağı hindistancevizi
|