|
|
|
|
Cezayir'de sıra bahçe keyfinde
Hem entelektüellerin hem sosyetenin favori mekânları arasında yer alan Cihangir'deki Cezayir, kiraz, çınar, çam ağaçları altındaki 150 kişilik bahçesinin kapılarını bu hafta açtı
Herkes şehir içinde nefes alacak bir yer arıyor. Tercihlerin başında da ağaçların gölgesinde oturabilecekleri, bir yandan leziz yemekler yerken bir yandan keyifli saatler geçirebilecekleri mekânlar geliyor. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Cihangir'de kapılarını açan ve kısa sürede İstanbul'un en sevilen mekânları arasına giren Cezayir, bu hafta açılan bahçesiyle de yazın vazgeçilmezleri arasına gireceğe benziyor. Cezayir'in bulunduğu binanın büyük ağaçlarla kaplı bahçesi, Fransız Sokağı'nın faaliyete geçmesiyle restoran olarak işletilmeye başlanmıştı. Ama Cezayir'in ortakları bu yıl bahçeyi de aldılar.
HER TÜRLÜ KONFOR VAR Cezayir Bahçe'den içeriye adımınızı attığınızda ilk hissettiğiniz şey ferahlık ve huzur oluyor. Kiraz, çınar, çam ağaçları altına yerleştirilen masalar ve beyaz üstüne çiçekli minderin eşlik ettiği sandalyeler mekanın dekorasyonuyla da iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Bahçenin dekorasyonu, üst kattaki restoran bölümünün dekorasyonunda da imzası olan Cezayir'in ortaklarından Emel Güntaş'a ait. Bahçede konukların her türlü konforu ve rahatı düşünülmüş. İsteyen masalarda otururken, isteyen barda, isteyen de barın yan tarafında kalan, yine kendi içinde bir barı ve koltukları bulunan, nispeten daha kapalı bölümü tercih edebiliyor. Aynı anda 150 kişiyi birden ağırlayan Cezayir Bahçe'nin mönüsü de mekânın verdiği ferahlık ve hafiflik duygusuna eşlik ediyor. Şef Dilara Erbay Buğdaycı, bahçe için de yaza özel, sebze ve meyvelerden oluşan bir mönü hazırladıklarını söylüyor. Mekanın mönüsü her zaman doğal ve mevsimsel mutfak anlayışından yola çıkılarak hazırlanıyor. Bu da Cezayir Bahçe'nin mönüsünde bu yaz bol bol domatese, patlıcana, bibere rastlayacağınız anlamına geliyor. Zaten bahçenin yaz spesiyallerinin başında da bu üç sebzeyle hazırlanan Dolma Kebabı geliyor. Cezayir Bahçe'de pazar günleri 09.00-16.00 arası kahvaltı veriliyor. Reçeller Cezayir'in kendi mutfağında yapılıyor, zeytinler yine mutfakta marine ediliyor, ülkenin dört bir yanından peynirler, Vakfıkebir'den tereyağı geliyor. Tüm lezzetlerin doğal ve taze olduğu kahvaltının fiyatı
16 YTL. BUTİK OTELİ DE YOLDA Cezayir Bahçe her gün 09.00-02.00 arası açık. Cuma, cumartesi günleriyse kapanış saati 04.00'a kadar uzanıyor. Sabah ve öğlen saatlerinde klasik müzik ve caz çalınıyor. Akşamları ise müzik biraz daha hızlanıyor. Tüm binayı kiralayan Cezayir'in ortakları, restoranın üst katında butik otel açmaya hazırlanıyorlar. Bürokrasi süreci tamamlandığı andan itibaren çalışmalarına başlayacaklarını ve İstanbul'a çok farklı ve güzel bir butik otel kazandıracaklarını söylüyorlar. Tel: (0212) 245 99 80.
Eylem BİLGİÇ
|
|
|
|
|
|
|
|
|