| | | | | | | | »Gündem | | | | | | | | | | | | |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
|
 |
 |

  |
|
Erbakan: Papa, AK Parti'yi takdis etmek için geliyor
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği "Papa Gelmesin" mitingine Necmettin Erbakan evinden barkovizyonla seslendi. Erbakan, "Türk halkını hiçe sayarak Patriği ziyaret etmeye ve onun ekümenikliğini perçinleyerek Bizansı hortlatmaya geliyor. Ayasofya'yı ziyaret ederek caminin Hıristiyanlık ile ilişkisini tesis etmek için geliyor. AK Parti yöneticilerini takdis etmek için geliyor. Gidin aklınızı başınıza alın Papa'nın gelmesini önleyin'' dedi.
GAZETECİ ORDUSU... Yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla düzenlenen mitingi aralarında AP, BBC, Reuters, AFP, CBS ve RAI'den basın mensuplarının da bulunduğu toplam 235 gazeteci izledi. CNN International ve birçok yabancı televizyon kanalı canlı yayın yaptı. Kadın ve erkeklerin ayrı bölümlerde toplandığı alanda, Türkçe ve İngilizce olarak 'Haçlı ittifakına hayır', 'İslam ve Peygamberimize dil uzatanlara 'dur' demek için Papa gelmesin'yazılı pankart ve afişleri yer aldı, 'Papa şaşırma sabrımızı taşırma', 'Burası İstanbul Vatikan değil' sloganları atıldı. SP Genel Başkanı Recai Kutan da Papa'nın Müslümanları rencide eden konuşması için 'tahrik' dedi. Kutan, Papa'ya verilecek en anlamlı cevabın Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması olduğunu savundu. Kutan, şunları söyledi: "Papa'nın konuşması tahriktir. Münferit bir olay olarak değerlendirilemez. İslam'a yönelişi engellemeye yönelik şeytani planların bir uzantısıdır. Müslümanlar bu oyuna gelmemelidir. Türkiye'nin AB üyesi olarak batı ile birlikte yaşayamayacağı heer geçen gün daha bir belirgin hale geldi."
Güngör
KARAKUŞ-Umut TÜTÜNCÜ / MERKEZ - İSTANBUL
|
|
|
|
 ABDUSSELAM ŞAHİN 27.11.2006 11:53:47 SAADET PARTİSİNİ TEBRİK EDİYORUM.MÜKEMMEL BİR MİTİNG ORGANİZE ETMİŞLER MİLLİ İRADE BİR KEZ DAHA TECELLİ ETMİŞTİR.MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN SAADET PARTİSİ YÖNETİCİLERİNİ KUTLUYORUM HAYIRLI ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLİYORUM.
 MURAT AŞKIN 27.11.2006 10:48:24 Yapılan mitingin peygamberimize ve Türk halkına hakaret eden ve hiç utanmadan türkiyeye gelme cesaretini gösteren papaya türk halkının gösterdiği tepki olması sebebiyle önemlidir. bu mitingi tertip eden Saadet Partisine ve papaya dersini veren on binlere adına teşekkür ediyorum.
 UYSAL yılmaz 27.11.2006 08:52:44 o mitingde ne söylenmişse katılıyorum ve saadet partilileri dik durdukları için tebrik ediyorum. papa yı bende istemiyoorum.
|
|
 |
|
 |
|