|
|
|
|
|
|
Yarım asırlık Beyoğlu klasiği
Beyoğlu'na çıkınca mutlaka uğranılan birkaç klasik adresten biri de Saray Muhallebicisi'dir. 1949'dan beri Beyoğlu'nda tatlısever İstanbulluların uğrak yeri olan Saray, yıllardır sıcak ortamında hep aynı kaliteyle hizmet veriyor
Beyoğlu müdavimlerinin eğlence anlayışları ve damak zevkleri değişse de, birkaç klasik mekan var ki, bütün yeniliklere meydan okuyarak vazgeçilmezliğini koruyor. Yarım asrı aşkın süredir hep aynı kaliteyi ve güler yüzlü hizmeti bulabileceğiniz adreslerin başında Saray Muhallebicisi geliyor.
KLASİK TATLAR Saray'ın klasik lezzetleri her daim kendi müdavimlerini yaratmaya devam ediyor. Mekanın sütlü ve hamur tatlıları, tavuk suyuna çorbası, menemeni, su böreği en çok tercih edilen lezzetleri arasında. Saray'ın hikayesi 1860'lı yıllarda, Kerem Çavuş'un kardeşleriyle birlikte İstanbul Fındıklı'da açtığı muhallebici dükkanında başlıyor. Daha sonra torunu Hüseyin Topbaş, 1935'te Kasımpaşa'da bir muhallebici, 1949'da ise İstiklal Caddesi'nde Beyoğlu Saray'ı hizmete açıyor. O yıllarda İstanbul'un en gözde alışveriş ve eğlence merkezi olan Beyoğlu'nda Markiz ve Lebon gibi bir yer açmak ve bunu sürdürebilmek çok da kolay değil. Böyle bir ortamda Saray, Hüseyin Topbaş'ın çabaları sayesinde insanların günün her saatinde gidip, sohbet ederek bir şeyler yiyebilecekleri, ayrıcalıklı bir yer olmayı başarıyor. 50'li yıllarda Hüseyin Topbaş'ın özel tarifi olan yumurta, muhallebi ve tavukla başlayan mönü, bugün 100'ün üzerinde çeşide ulaşmış.
Neslihan TUNÇ
|
|
|
|
|
|
|
|
|