Sebzeli şiş
Isıtılmış zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirin ve sıcak tutun. Aynı tavada tereyağını ısıtın, kabakları katın ve karıştırarak orta ateşte 4-5 dakika soteleyin. Karıştırmaya devam ederek soğanları katın ve 2-3 dakika soteleyip, ateşten alın. Küçük bir tavaya nişastayı koyun, karıştırarak su ve soya sosunu ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. 2-3 dakika pişirip, etlerin üzerine gezdirin. Tüm malzemeyi 2-3 dakika ısıttıktan sonra servis yapın.
Malzemeler 4 kişilik * 1 paket şiş tava * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet orta boy kabak (yarım ay kesilmiş) * 4 sap taze soğan (3 cm. uzunluğunda doğranmış) * 1 çorba kaşığı nişasta * 8 çorba kaşığı su * 8 çorba kaşığı soya sosu
|